Bly i fötterna...

Idag skrattade jag gott på jobbet då vi under lunchens samtal kom in på träning. Då vårt kontor ligger 3 trappor upp har man två val att komma dit. Antingen tar man hissen eller också småspringer man uppför trapporna för att smyga in vardagsmotionen. Och beroende på "flåset", som är väldigt individuellt bland kollegorna, tar det olika lång tid att få ner pulsen till samtalsnivå. Det var i detta flås som någon vänlig själ konstaterade att "har man bly i fötterna får man springa desto mera".
Ett annat konstaterande gjorde en av mina deltagare, som hade haft mig som idrottslärare för några år sedan. Han undrade hur jag kunde stå ut med att jobba administrativt och inte få röra på mig under jobbtid. En ganska så relevant fråga, för det man har är svårt att sakna och nu när jag inte har den möjligheten saknar jag det massor. Det är då vardagsmotionen blir desto viktigare - men visst, det optimala skulle vara att ha en friskvårdstimme varje dag inkluderad i sin arbetstid.
Hur har ni det på jobbet? Har ni möjlighet till friskvård under arbetstid eller får ni som jag hitta andra sätt att hinna träna?
Kommentera inlägget här: