Ok, man ska inte klaga...

...på svenska vädret. Men är man svensk så är det väl en rättighet eller kanske en skyldighet att älta hur vädret är?? Man SKA gnälla på vädret. Eller? Kan vara bra med lite perspektiv!
Läste om orten Ojmjakon i Ryssland. Där har man en dygnsmedeltemperatur på minus 50 grader i januari. Rekordet ligger på minus 71. Burr!! Skolan på orten stänger om det är lägre en minus 52.  Problem som kan uppstå på grund av kylan är att; pennor slutar fungera, glasögon fryser fast i ansiktet och batterier lägger av. Av rädsla för att bilarna ska haverera låter vissa invånare dem vara i gång hela dagen. Temperaturer på ner mot 60 minusgrader eller mer noteras nästan varje vinter. Orten har dock höga sommartemperaturer, så temperaturskillnaderna mellan vinter och sommar är oerhört stor, uppemot 65 °C i dygnsmedeltemperatur mellan januari och juli. Med andra ord ska jag sluta gnälla på kyla, vinter, snö och slask! Jag ska i alla fall göra ett allvarligt försök...
Foto: REX FEATURES. Bild från Ojmjakon. Läs mer på Aftonbladet.
Dagens väderleksrapport lyder:
2013-12-20. Idag måste vi räkna med molnigt väder med lätt snöfall. Temperaturen ligger inledningsvis runt -46 grader. Under dagens lopp stiger den till högst -38 grader. På natten -46 °C. Det blåser en svag västvind. Väderalarm.

Man får nog helt enkelt vara glad över minus 2 grader och mulet!

Kommentera inlägget här: