Övermogna bananer

Och där hann man återigen inte äta upp bananerna förrän de blev övermogna! Men istället för att slänga så är mitt tips att använda dem till att göra ett gott mellanmål:
Banankaka
3 st ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel (om man tycker om den smaken)
1 krm salt
4 st mogna bananer
1 dl flytande margarin
5 dl dinkelmjöl
1 dl mjölk
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form
Vispa ägg och socker poröst: Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt. Rör till en jämn smet.
Mosa bananerna med gaffel och tillsätt bananmos, smör, mjöl och mjölk. Fortsätt att röra till en jämn smet. Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 45 minuter.
Bon appetit!
/Marie
Kategori: Taggar: Mogna bananer, mellanmål;
Kommentera inlägget här: