Halv åtta som blev tio över nio

Igår fick våra tjejer, 11 och 13 år gamla, äntligen bjuda oss på en trerätters middag likt programmet "Halv åtta hos mig". Efter receptsökning och sammanställning av inköpslistan var det dags att åka och handla. Med lite hjälp av min syster kom tjejerna hem med matpåsarna. Klockan 18:00 började allvaret på riktigt.
Kvällens meny
Förrätt: Bacontoast med halloumi och nätmelon
Varmrätt: Glacerade revbensspjäll med Pommes chateau och mango-melonsallad
Efterrätt: Choklad Cupcakes
En spännande meny som krävde sin kock. Efter ett långkok på 1,5 timme kunde revbensspjällen glaceras och ställas in i ugnen. Sedan blev det bråttom med förrätten, som dels skulle in i frysen en stund innan servering. Efter en del logistik var så äntligen middagen klar. Klockan 21.10 serverades en helt underbar förrätt följt av de spröda revbensspjällen som var himmelskt goda!
Tyvärr var kockarna så trötta efter sin kökstjänst att efterrätten sköts till morgondagen. Med chans till höga poäng ser vi med god aptit fram mot deras cupcakes:)
/Marie
Kategori: Taggar: Halvåttahosmig, Inspiration, Menyförslag;
Petra:

Riktigt avancerat att ge sig på 3-rätters! Duktiga tjejer som redde ut det o som fått till så fin meny. Kanske skulle börja det här hemma...

Svar: Tycker absolut det är en bra idé att låta dina barn stå som värdar för middagen. Som Felicia sa "Det är bra att lära sig laga mat innan man flyttar hemifrån". Sen tror jag också de mera uppskattar att få middagen serverad:)
Wila

Kommentera inlägget här: