Och så kom efterrätten - Choklad cupcakes

Som utlovat, efter gårdagens påbörjade trerättersmeny, blev det full fart i köket idag för att avsluta med efterrätten. Felicia frågade vad rumstempererat smör innebar och då smöret inte hann stå framme för att få rätt temperatur blev lösningen en snabbis i micron. Där kunde det gått riktigt illa då pappret även fick följa med in i micron och började brinna... Men den som aldrig gjort ett misstag har aldrig prövat något nytt!

Choklad cupcakes (ca 12 st)
Ugnstemperatur 175 grader
100 g vetemjöl
20 g kakao
140 g strösocker
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
en nypa salt
40 g smör, rumstempererat
1,25 dl mjölk
1 ägg
Blanda samman alla torra produkter samt smöret i en bunke. Vispa sedan med en elvisp. Ta fram ytterligare en bunke där ni vispar mjölk och ägg. Häll över mjölk- och äggblandningen i smeten samtidigt som du vispar allt med elvispen. Fortsätt vispa tills smeten är slät. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Låt svalna!
Frosting
300 g florsocker
100 g mjukt smör
40 g kakao
3 msk mjölk
Vispa ihop allt utan mjölken med elvisp (medelhastighet) tills smeten blivit slät. Tillsätt mjölk, en matsked i taget. Vispa nu på högsta hastighet tills frostingen blivit fluffig och lätt (ca 5 minuter). Spritsa frostingen på de svalna cupcakesen. Låt fantasin flöda med egen dekoration!

Kategori: Kost & Recept Taggar: Choklad cupcakes, Efterrätt, kreativitet;
Kommentera inlägget här: