Förbereder kvällsmackan på bryggan
Det är verkligen rogivande att sitta på bryggan och rensa kantareller.
Det får bli en kantarellmacka ännu en gång: http://wila.nu/2013/june/kantarellmacka-special-min-absoluta-favorit-2.html
Nästa gång kanske jag ska testa det här receptet som jag fick i ostaffären:
KANTARELLPAJ MED CAMEMBERT
Pajdeg:
Pajdeg:
3 l vetemöjl
2 krm salt
150 g smör
1-2 msk iskallt vatten
Fyllning:
1 liter kantareller
1 gul lök
smör till stekning
175 g camembert eller brieost
3 st ägg
1 dl möjlk
1 l grädde
0,5 tsk salt
1 krm nymalen peppar
Gör så här: Häll mjöl och salt i en skål, Tillsätt smöret. Mixa ihop och tillsätt vattnet. Låt degen vila i kylen i en plastpåse ca 1 timme. Kavla eller tyrck ut egen i en pajform, gärna med löstagbar kant. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Skär svampen i mindre bitar.Fräs i smör tillsammans med lökhacket tills vätskan kokat in. Fördela röran i det förgräddade pajskalet. Skär osten i centimetertjocka skivor och förela över svampen. Vispa ihop ägg, möjlk grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen över svampen och osten. Grädda pajen i mitten av ugnen tills fyllningen stannat och pajen har fin färg. Ca 40 minuter.