Förändring inifrån

Det bästa receptet till en förändring är när den kommer inifrån dig själv. Det spelar ingen roll vad andra tycker och tänker, ger goda råd eller vill få dig till en livsförändring om du inte själv är med på noterna. När du väl kommit till insikt och accepterat att du vill göra något åt din situation har du kommit långt.
Då jag dels jobbar som personlig tränare får jag ofta förfrågningar om vad bra träning eller kost är, hur många träningspass som bör genomföras eller hur mycket tid som de behöver lägga på genomförandet. För mig handlar det inte om en viss tid som träning eller kost ska ta - utan en hållbar förändring som går att hålla på lång sikt. Det är ditt nya beteende som gör skillnaden! Visst vill de flesta se en snabb förändring men om vi tänker till hur lång tid det tagit att hamna där vi är idag förstår vi också att tex en viktnedgång tar tid. Framför allt om du vill bibehålla ditt mål krävs att du skaffar dig nya vanor.
När du väl bestämt dig är det lättare att ta tag i din utmaning. Åter igen gör ett nuläge, sätt ditt slutliga mål och datum samt delmål på vägen. Sedan görs planen utifrån dina förutsättningar. Vad har du för resurser och tid till din förändring? Vad är det som gör att du vill nå målet? Vilka uppoffringar är du beredd att göra för att nå ditt mål? Hur kommer det kännas när du når målet? Är du 100 % säker på att du vill uppnå detta?
Min största utmaning som tränare är att möte min klient där den befinner sig, så att nivån på träningen hjälper istället för stjälper självförtroendet. Sedan är det viktigt att komma in i de nya rutinerna så att det blir en vana. Man brukar säga att de första sex veckorna är avgörande. Hitta träningsformer som du även tycker är roligt! Belöna dig när dina delmål är uppnådda. Sätt upp bilder på det du vill uppnå eller peppande budskap som du ser varje dag.
Min belöning är när målen uppfylls och utmaningen är att behålla motivationen hela tiden.
"Take your time.
Don´t move too FAST...
Trouble will come, but it will pass."
/Marie
 
Kommentera inlägget här: