Förberedelser inför midsommarfesten - fixa en rolig midsommarfest utan stress!

Här kommer mina tips för en trevlig och stressfri midsommarhelg.

1.Skapa en gemensam spellista på Spotify, så att alla får med musik som de gillar.
Om du går in och skapar en ny spellista. Välj Collaborative playlist så att även andra kan gå in och fylla på med låtar.
Sen kan du dela ut listan. För att kompisarna ska komma åt listan måste du dela ut den. Högerklicka på listan, välj Copy HTTP Link och klistra in länken i ett mejl till vännerna.
 
2 Snabbt fixat Sånghäfte. Förr i tiden la jag ner massor med tid på att klippa och klistra ihop egna sånghäften, men numera har jag prioriterat bort det. Mitt tips är att gå in på http://www.snapsvisa.com/ och skapa ett sånghäfte på 1 minut. Inte lika skräddarsytt som egna, men helt klart godkänt. Man klickar bara i vad det är för typ av häfte, eventuellt någon bild, värdparets namn och plats om man så önskar. Smidigt och enkelt - man slipper stress.
 
Enkla lekar som inte kräver så mycket förberedelse.

Vattenlek
På den här leken kan man vara indelade i två eller flera lag.
Det man behöver är:
* En mugg (gärna en tålig i plast)
* En liten vippbräda
* En hink att ta vatten från
* Ett kärl eller hink där lagen ska hälla i sitt vatten
* Måttband eller litermått att mäta vem som vunnit
Varje lag (ca 4 personer) ska försöka få ihop så mycket vatten som möjligt. Jag använde mig av en stor vas, för att det är lättare att se hur man ligger till om kärlet är genomskinlig, men har man inte det så kan man ta en bunke eller hink. En person i taget ställer en mugg med vatten i änden på vippbrädan. Sedan ska man stampa till på andra änden, så att muggen far upp. Personen ska då försöka fånga muggen med så mycket vatten kvar som möjligt. Personen häller då över det vatten som finns (?) i muggen och häller i kärlet som man mäter i. Sedan är det nästa person i laget. Man kan låta laget köra ett par varv.
Nästa lag gör sedan likadant och det lag som fått mest vatten vinner.
Kul lek! Man kan bli blöt...
 
Beer pongär ett kul sätt för människor på en fest ellerförfest att umgås på. Beer pong förenar både nöje, sport och skapar samhörighet. Nybörjare som veteran spelar ingen roll. Man delar in i två lag och jag tycker personligen att man kan vara ganska många i varje lag, men 4-8 stycken per lag kanske kan vara lagom.

Vad behöver jag? *11 koppar per lag. 10 st koppar formas som en triangel och en används vid sidan av detta som en avsköljningskopp för att hålla bollarna fräscha under matchens gång.  Eftersom det behövs 22 koppar för att spela passar vårat 25 paket väldigt bra. * 1 pingisboll * 1 bord ca meter långt (köksbord eller utemöbel) * olika sorters dryck

Nu fylls kopparna upp med öl, vatten, vin, läsk eller en annan typ av dricka du själv vill spela med. Fyll upp dem efter eget behov men kom ihåg att allting skall drickas upp så spela hellre med lite mindre i kopparna istället för att fylla dem helt.(Vi vuxna brukar köra blandat med alkhol och utan, medan barnen givetvis bara får läsk, vatten, saft eller juice*). Spelet utförs på ett bord. Lagen ställer sig på kortsidorna av bordet. Spelet börjar. Rent tekniskt sett vill du kasta i pingisbollen i ett av motståndarens alla koppar. Om du prickar en kopp, så ska motståndarlaget dricka upp det som är i. Lagen kastar varannan gång tills ett av lagen lyckats få ner samtliga koppar i motståndarlaget.

LIMBO
Världens enklaste partyhöjare? Sätt på musik som du tycker passar Limbo. Jag själv föredrar låtar med sommarkänsla och kanske lite sambatoner. I övrigt behövs bara en kvast, pinne, innebandyklubba eller vad som helst som man kan dansa limbo under.

MUSIKQUIZZ
Det är också en enkel partyhöjare. Den här kan man göra i en mängd varianter. Själv har jag en spellista med alla möjliga låtar som kan användas på quizz. Låtvalet beror ju lite på vilka som är på festen. Jag har en som passar 70-talister samt en som även passar för blandat barn och vuxna. Jag var på en fest på nyårsafton och då var det en som hade ordnat en musiktävling. Hon tog fram en gammal kasettbandspelare (!) och på bandet var signaturmelodier till gamla TV-program, som vi skulle gissa på. Det var signaturmelodier till Dallas, Falcon Crest, Fem myror är fler än fyra elefanter, Boktipset och en massa andra program från förr. Det var kul! En riktig nostalgitripp.

Hoppas att ni får en kul midsommar!
Anna & Marie 
 
Respelion:

Låter som ett helt företag att fira midsommar.
Men kul blir det säkert!

Svar: Ha, ha! Jo, det kan man ju tycka. Man kan ju välja ut vissa förslag att göra efter önskemål. Själv tycker jag det är kul att fixa med personalfester, kundaktiviteter, idrottsturningar och andra tillställningar, så det mesta går av bara farten.
Wila

Kommentera inlägget här: