Kantarellmacka Special - min absoluta favorit

Det här är en av mina favoriter när det gäller kantareller. Givetvis är det gott att äta smörstekta kantareller bara som de är, men det här är en annan typ av macka - jättesmarrig.
* Stek kantarellerna i smör.
* Salta och peppra efter tycke.
* Lägg i en eller ett par skedar kantarellost (Creme Bonjour eller annan)
*Häll på lite grädde och en skvätt vitt vin.

Låt det puttra ihop till en stuvning/röra. Riv över lite ost, gärna någon lite starkare med lite smak. Klicka ut det på en skiva gott bröd.
 

Från svampplockarturen; 13 myggbett senare konstaterar jag att det blev mer svampplockning än löpning i skogen...
"Alltid redo" med en plastpåse i löparkläderna under juni-september.
/Anna
  
 
Kategori: Kost & Recept Taggar: godaste kantarellmackan, kantareller, kantarellmacka, svamp och mygg;
Kommentera inlägget här: