Chokladglass med bär

Efter helgens all påskmat kan det vara gott med en lättare efterätt. Nedan följer ett recept på dessert hämtat från Bosöns Kokbok. Om man hellre vill ha ett bra mellanmål kan glassen ersättas med yoghurt eller keso.
Chokladglass (4 portioner)
40 g sötmandlar
3 äggulor
100 g florsocker
3-5 msk kakao
1 tsk snabbkaffe
2 1/2 dl mjölk
2 dl grädde
Gör så här:
Hacka mandlar och rosta dem i en teflonpanna.
Vispa äggulorna tillsammans med florsocker, kakao, kaffe och 5 cl av mjölken, rör om. Tillsätt resten av mjölken och rör om ordentligt.
Vispa grädden hård och tillsätt röran och mandlar. Se till att alla ingredienser blandas väl.
Häll i en bakform och ställ in i frysen högst upp, 2-4 timmar. Rör om då och då. (Om du har en glassmaskin fryser du blandningen i maskinen.)
Servera med frukt, tex jordgubbar, passionsfrukt, ananas, physialis eller några andra bär som ni känner för!
Kategori: Kost & Recept Taggar: Bosöns Kokbok, Chokladglass med bär;
Rikard:

Det där lät ju jättegott:-)
Jag "slängde ihop" något mycket enklare på påskafton o överraskade mina vänner.
Tror den kallas Bananatoffie, typ
100g smör
200g digestivkex
400g kondenserad mjölk,konsevburk (karamelliserad)
3 st bananer
3dl vispgrädde
33g mörk choklad

Smält smöret o blanda med kexsmulorna
Tryck ut i en pajform
Bred ut den karamelliseade mjölken (som en kolasås)
Skiva bananerna o lägg på
Vispa grädden o bred ut
Bred ut den hackade chokladen!
Tjohej! Klart
Blev uppskattat!
Eller så berodde det på att den serverades till Irischcoffee'n, efter sillen o nubbarna;-)
Jag tyckte det var gott iaf;-)

Svar: Tack för att du delade med dig av ännu en god dessert. Tror jag provat att göra något liknande men både jag och "döttra mi" tyckte det blev jättesött, så vi kunde inte äta upp den;)
Wila

Kommentera inlägget här: