Resmål Malaga

För två veckor sedan åkte vi till Malaga. Min pappas fru fyller 60 år och vi åkte därför på en resa tillsammans.
Det var vi i min familj, min bror + sambo, pappa med fru samt hennes dotter med familj. Sammanlagt var vi 11 personer mellan 1 och 67 år. Av smidighetsskäl flög några av oss från Skavsta och några av sällskapet från Arlanda. Vi hade hyrt ett hus i Torremolinos strax utanför Malaga. (Se här). Det här huset hade gott om plats för oss 11 personer. Vi hade ett sovrum per familj minst och ett badrum var. Dessutom kök, vardagsrum, gillestuga, pool, utespa, grillmöjligheter mm. Det var bara ett par hundra meter till strand, livsmedelsbutik och diverse restauranger. Ville man ta sig smidigt till Malaga, så låg tågstationen bara några hundra meter bort. Det gick snabbt att ta sig in till Malaga och det kostade knapp 2 EUR.
Vi hade valt att hyra ett par bilar, så att vi kunde åka runt och titta på olika saker. Under veckan åkte vi bland annat till Marbella, Linbanan i Benalmadena upp till bergstoppen, besökte ett aqualand så att barnen fick leka av sig mm. Vi hade planer på att gå på en fotbollssmatch i Spanska ligan men det blev inte av. Är du sugen på shopping så kan man dels välja på  butiker i El Corte Ingles, strosa runt på Malagas shoppinggata Calle Larois eller åka till köpcentrumet Plaza Mayor i närheten av flygplatsen.
Några av veckans höjdpunkter:
1. Besöket i orten Nerja.
Dels fanns det helt otroliga grottor där. Väl värt ett besök. Nerja hade även väldigt mysiga stränder. Det här var nog vår bästa dag på semestern, då den innehöll både häftiga upplevelser och avkoppling på stranden.
2. Semesterns klart bästa restaurang var i Malaga - Tapeo de Cervantes. Det är en liten liten tapasrestaurang, som inte rymmer många gäster. Därför fick vi gå till den lite större systerrestaurangen. Det var grymt god mat där! Många olika goda rätter och vinsorter. Missa inte någon av desserterna; chokladmousse, brownie eller äpplekaka. Alla var så goda, så vi gick dit två gånger under vår semester.
3. En riktigt kul och lyckad grej som vi gjorde var att vi hyrde in ett spanskt par, som dels lagade typiska spanska rätter åt oss i vårt kök, men även höll i en vinprovning. Mysigt att kunna sitta ute på altanen och prova olika spanska rätter och spanska viner. Helt klart en lyckad kväll!

//Anna
 
 
 
Anna:

Låter som en härlig semester på costa del sol! Nyfiken: hur gjorde ni för att ordna middagen och vinprovningen med det spanska paret? :)

Svar: Det var de som skötte uthyrningen av huset som hade förslag på vad vi kunde göra och vi nappade på det här! Det var väldigt lyckat och mysigt. Pga av det ansträngda ekonomiska läget i Spanien så får inte ägarna till huset vi bodde i, huset sålt. Det är anledningen till att det hyrs ut. Paret som skötte om huset, gav oss nyckeln var samma par som lagade den spanska maten och höll i vinprovningen. Det var nog deras affärsidé verkade det som.
Wila

Kommentera inlägget här: