Viljestyrka

För att lyckas göra sådant du alltid velat göra krävs en utvecklad självkontroll. Det är här som din viljestyrka kommer in i bilden. Saker vi gör sker inte av en slump utan någon stanns börjar din handling med en tanke. När viljan är tillräckligt stark kan vi ta kommando över våra impulser och bli proaktiva istället för reaktiva. Med det menar jag att vi allt som oftast är slavar under våra svaga impulser. Kanske gör ni vad andra gör och säger åt er istället för att ta kommandot och göra det ni själva vill?
Jag påstår att genom en stark vilja kommer ni vinna tillbaka er frihet. En stark vilja ger dig kontroll att skapa det liv du drömmer om i motsats till att bara finna dig i det liv du har. Vinsten av att välja din egen väg ger dig energi vilket i sin tur leder till ett friskare liv. Men för att lyckas krävs viljan att styra våra tankar. Slå bort alla negativa tankar och försök fokusera på bra och positiva tankar.
Om du har som mål att stiga upp klockan sex varje morgon för att hinna med ett träningspass innan frukost är det väldigt lätt att hitta ursäkter för att ligga kvar i sängen. Det är just här som din viljestyrka kommer in i bilden! Om du istället kan se det positiva med att stiga upp lite tidigare genom att se hur din kropp når en stark fysisk form, att du kommer känna dig piggare och orkar med något roligt även efter en arbetsdag. Hur skulle det kännas?
Arbeta med att slå undan dina negativa tankar för att istället ta siktet mot det positiva. Vi har alltid ett val - vad väljer du?
/Marie
Wallsten:

Kloka ord från en klok kvinna. Bortförklaringar och ursäkter finns det gott om. Det är tuffare att se och höra sanningen och betydligt enklare att skylla på andra eller otur. Det är jag själv som styr om saker ska ske i den riktningen som jag önskar. Som sagt, kloka ord från en klok kvinna.

Kommentera inlägget här: