Naturupplevelser i Albanien

Vad är det vi alla vill vara? Jag tror svaret är LYCKLIG. Och lycka är absolut något individuellt.
För mig är det bland annat att få resa och upptäcka nya platser. Just nu befinner vi oss på en grekisk ö, Korfu, en grön och blomstrande ö omgivet av det Joniska havet. Här ifrån är det väldigt nära till Albanien och ifrån östra Korfu kan man till och med se över till grannlandet. 

Härom dagen gjorde vi en heldagsutflykt med flygbåt över till hamnstaden Saranda. Promenadstråket längs vattnet var rent och fräscht. Men vek man av på dom små gatorna lyste fattigdomen igenom. Vi hamnade dels på en frukt- och grönsaksmarknad, tog en fika vid piren som omgavs av det klarblåa vattnet och åt en överraskande fräsch lunch bestående av färska grönsaker, fetaost, oliver, kött och klyftpotatis med tzatziki. 
 
 
 
 
 
 
 
Efter lunchen gick den guidade turen vidare mot den arkeologiska forntidsbyn Butrint. En intressant by som byggdes under tre sekel. Första spadtaget gjordes 700 F Kr. Där fick vi bland annat se den dåtidens bastu som romarna uppfann (inte finnarna). Turen avslutades på ett slott där vi kunde avnjuta en kall dryck i kvällssolen med utsikt över byn Saranda.

Vad gör er lyckliga?
 Marie
Rikard :

Du Marie!
Människor gör mig lycklig!!!
Och naturen!!

Kommentera inlägget här: