Söndag - dags att strukturera upp kommande vecka!

Som mamma med många järn i elden är det inte alltid lätt att få ihop vardagen. Lätt att slå knut på sig själv.
Jag är lite av "periodare" när det gäller att planera veckans mat. Det är lätt hänt att man varje dag efter jobbet åker trött och hungrig till affären för att panikhandla något. Många gånger handlar vi dessutom bara för en dag i taget. Just då känns det enklast, men då upprepar sig ju bara problemet nästa dag å nästa osv.
Så här på söndagen tycker jag att det är ett bra tillfälle att vid frukost eller lunch sätta sig med familjen och lägga upp kommande veckas middagar. Det brukar bli bäst om alla i familjen får välja en varsin rätt. Sen sticker jag och handlar på söndagseftermiddagen, medan sonen och maken tränar fotboll.
Försöker att testa någon ny rätt varje vecka och tog fram Arla Kökets vardag - lättlagade favoriter på max 30 minuter, som jag köpte på Ica.
Veckans menyer består nu av:
1. Pasta Carbonara - 12-åringens specialare, som han just nu lagar till
2. Falukorv och makaroner - 9-åringens standardval
3. Citron och basilikafisk - makens val var någon fiskrätt. Vi provar denna!
4. Dragonkyckling - mitt val blev någon kycklingrätt
5. Spagetti och köttförsås a la Winzell - 3 av 4 i familjen gillar när det är lite drag i köttfärssåsen och brukar ha i chili creme fraiche.
Inhandlar även frukt, så att man kan göra en fruktsallad när man kommer hem och är panikhungrig efter skolan eller jobbet.
Så nu har man gjort halva jobbet bara genom att planera VAD man ska äta under veckan. Inget revolutionerande, men smidigt.

Lånade bilden från Arlas receptsida om Dragonkyckling. Hoppas det är OK!
 
Kategori: Taggar: Minska stress, planering, veckans meny;
Kommentera inlägget här: