Det behövs inte så mycket...

 
Maken är lite krasslig och eländig. Det behövdes inte så mycket för att pigga upp honom och hamna på plus. 😄
Hans favoritdryck väl kyld och favoritkakan blev poppis. 
Kategori: Allmänt Taggar: Pyssla om sjukling, Ta hand om;

Have fun!

 
Idag ska jag försöka skapa minst en anledning till glädjeskutt! 
Vad skulle få dig att ta ett glädjeskutt?
Kategori: Allmänt Taggar: glädje, motion;

Häng i nu!

 
 
Nu har jag kommit igång med motionerandet igen. Det känns skönt!
Stack ut å testade en ny runda i skogen kring sommarstugan igår kväll. Ca 6 km med en kul blandning av skogsväg och asfalt. 
Det var lite tungt i backarna och jag blir röd i nyllet som en tomat. Snyggt när fejset matchar den chockrosa toppen...😜
Ja, ja, nu är jag i alla fall på G med träningen!
 
I morse hade jag och min svägerska bestämt att vi skulle ta en PW innan frukost. Jag vaknade lite yrvaken, men efter 6-kilometersrundan var man pigg. Tur att vi tog oss ut tidigt i morse för nu vräker det ner regn. Lyxade till det med ett varmbad.
Nu är solen välkommen tillbaka! 
Annars då? Hur har ni det?
Anna

Visit Rejmyre

 
 
En mulen dag i sommarstugan ledde till att jag tog en tur till Rejmyre 1,5 mil bort. Jag tog en sväng till glasbruket och såg på kändiskollektionerna. Maria Montazami collection är faktiskt lite gullig med tofsar på glasen. Per Morberg hade en egen kollektion, men det var inte min stil. 
Gör man ett besök i Rejmyre så ska man även besöka de charmiga butikerna i Lilla Gallerian, som ligger bredvid glasbruket. Där finns kläder, skor, väskor, smycken, inredningsprylar mm. Själv slog jag till på en strandklänning och blev sugen på en väska. I Lilla Gallerian finns Klädboden och Hemboden.
I helgen som gick var bland annat Alice CooperSkogsröjet. Det hade varit världens drag fick jag höra. Även butikerna hade haft full snurr. Inför Skogsröjet hade med köpt in handväskor med dödskallar på och de hade varit populära. Coola - även om det inte är min stil.
Vill man äta god mat, vilket Mr Cooper tydligen gjort, så kan man äta på Rejmyre Gästgifveri. Bredvid glasbruket finns även bageri och café om man hellre vill ta något enklare. 
 
Några olika varianter på dödskalleklutchen.

Ett tips är att passa på att besöka glasbruket när de har guidning. De berättar och visar hur glasblåsning går till. De brukar låta någon bland besökarna prova att blåsa glas. Jag har själv gjort det en gång och här är det min son. Det var spännande!
 
 Läs mer om tips på vad man kan göra i Östergötland här.

Kämpa, Kämpa!

 
 
Som jag skrev för drygt en vecka sen är det läge med en omstart med träningen. Semester, fika, grillat, goda såser och vin i kombination med väldigt lite motion är inte det bästa för att vara i form.
Ikväll hade jag gärna bara suttit i soffan med en smågodispåse under en filt. Jag bestämde mig dock för att det var ok att äta lite godis om jag först sprang 5 km. Det är ju inte helt lätt att motivera sig att ge sig ut när regnet hänger i luften, men har man väl bestämt sig så går det bra!
Det var inte i nåt rasande tempo precis, men jag sprang 5 km utan att gå. Någon risk för att jag skulle spräcka hastighetsgränsen fanns inte =)
 
Efter halva sträckan började det regna, men det var faktiskt bara skönt. Efter 5 km var jag trött, genomsvett & eldröd i ansiktet. Efter löpningen var det riktigt gött med ett svalkande dopp.
 
Nöjd med att jag faktiskt tog i mig i kragen, trots att soffan lockade! Skönt! Regnet tilltar och nu ska jag unna mig lite belöning; lite grillat såklart! =)
Hur går det för er? Lyckas ni hålla er i form på semestern? Vad motiverar?
Anna
 
 
 
Kategori: Allmänt, KOM I FORM; Taggar: Komma i form, Ta sig i kragen, bestämma sig, motivation;

Efter regn kommer sol!

 
När åskan väl hade givit med sig, men det fortfarande var mulet stack vi iväg till Finspångs Badhus (Arena Grosvad). Nöjda barn åkte vattenrutschkanor i flera timmar, sen hade vädret klarnat upp och vi kunde åka nercabbat hem. Barnen hade tydligen inte fått nog av bad, så nu badas det hemma i poolen.
Snacka om väderskillnad mot i morse!
Här kan ni läsa mer om tips på vad man kan göra i Östergötland med omnejd på ledigheten. 
Hur kopplar man av på semestern? Läs tips här.
 
Kategori: Allmänt Taggar: Arena Grosvad, Efter regn kommer sol, Finspångs Badhus;

Helt galet vilket väder!

Filmade från vårt sovrumsfönster i morse.
Hus översvämmade, skolan översvämmad, brandbilar och ambulanser som kört förbi hela morgonen, blixtar som slagit ner i hus. Galet!
Kategori: Allmänt Taggar: Blixtar, Åska;

Blixtar & Dunder!

 
Vaknade upp av rejäla åsksmällar. Det blixtrade och mullrade omvartannat. Försökte ta en bild, men det gick inte så bra. Jag lånar den här från blixtar.se.
Nu har det blixtrat och dundrar i minst en halvtimme. Lite otäckt tycker jag allt att det är.
Det var dock bara att pallra sig upp och gå ut för att ta in dynorna i loungegruppen och lite handdukar som låg kvar ute. Strömmen har gått. Tur det är sommar!
Lite svårt att somna om. Det får bli bokläsning medan regnet smattrar mot huset, åskan mullrar och blixtarna slår ner som ett ljussken i ögonvrån.
Lite fakta om blixtar från smhi.se;
Blixten är den synliga delen vid elektriska urladdningar i samband med åskväder. Den består av luft som är så kraftigt upphettad att den blir självlysande. När spänningsskillnaderna i ett moln blir så stora att de överträffar luftens isolerande förmåga sker det en urladdning.
 
Huvudurladdningen genom blixtkanalen sker med en hastighet av 30 000 km/s, vilket är en tiondel av ljusets hastighet. Skenet från den upphettade luften utgör det vi kallar blixt.
Nu lyckades jag ta en bild med mobilen från sovrumsfönstret.
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: Blixtar, Åska;

Okej då; grattis Norge

 
Idag har jag och maken bröllopsdag. Vi "firade" det med att se Norge - Danmark på Nya Parken i Norrköping. Kanske är jag partisk, eftersom man fortfarande är lite besviken på att Sverige inte gick till final, men jag tyckte inte att matchen ikväll var något vidare. Det var inget bra tempo. Vi fick ju valuta för pengarna: 120 spel + straffläggning.
Våra barn tyckte att det var jättekul att matchen avgjordes på straffar. Vi satt precis bakom målet där straffarna lades och man måste säga att norska målvakten gjorde bra räddningar. Skön stämning på Parken ikväll!
Grattis Norge!
Kan inte låta bli att tänka på hur kul det hade varit om det istället blivit Sverige - Norge i final på söndag. Det tror jag att Sverige hade fixat om Norge hade spelat så som de spelade idag.
En bonusunderhållning vi fick var en av pressfotografrena nedanför oss som två gånger fick skott på sig och NICKAR iväg bollen. Skön snubbe!
 
Läs mer om straffarna på Aftonbladet.
/Anna
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: Fotbolls-EM, Norge, Nya Parken;

Att göra något roligare

Ja, nu är vi hemma igen efter några dagars semester och avkoppling på stranden. Idag är det dessutom mulet och då kan man passa på att ta tag i tvätt och städning innan gästerna kommer. Varken städning eller tvätt tillhör mina favoritsysselsättningar, men det är bara att ta tjuren vid hornen. Det är ju rätt skönt när man är klar. Hittade några roliga bilder under kategorin Det-finns-roligare-saker-att-göra-än-att-städa och Koppla-av-på-din-semester.
 
 
 
 Läs lite tips på hur du kopplar av på semestern här.
Kategori: Allmänt Taggar: Koppla av på semestern, städning;

Glassväder

 
Ännu en dag med fint väder på semestern. Man blir på nåt vis extra glad när man får veta att det är skitväder på andra håll i landet. Vi hade tänkt ta en tur över med färjan till Helsingör, men när vi såg kön till båten bestämde vi oss för en dag på stranden istället. Vi begav oss till Örestrandsbadet Fria Bad i Helsingborg. Riktigt skön dag på stranden - igen.
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: Beach Helsingborg, Glassväder, Sol och bad, Örestrandsbadet Fria Bad i Helsingborg;

Sverige levererar!

Just idag tänker jag inte på fotbollstjejerna, även om de levererar på ett imponerande sätt. Nä, idag syftar jag på det härliga SommarSverige. Vilket underbart väder! Sitter på Mellby Strand och kan inte annat än att njuta. Sitter och bläddrar i en tidning långt borta från alla måsten - nåväl, det enda måste jag har idag är att välja glass i kiosken...
Var sak har sin tid. Åren då jag knappt hann sätta mig ner förrän det var dags att hoppa upp och säga "aj, aj", slita isär två barn som bråkar om en hink eller byta blöja - de är passerade för min del. 
Hitta semesterlugnet läser jag. Runt omkring mig springer småbarn omkring och ömsom leker  ömsom skriker och tjuter. Jag som numera passerat åren som småbarnsmorsa kan lugnt luta mig tillbaka i brassestolen och läsa vidare i min tidning. 
Hoppas att ni njuter av er semester! Nu ska jag snart hugga in på dagens andra "måste" - vilken restaurang ska vi äta på ikväll?
Tips på bra restaurang i Helsingborg?

Härligt Sverige!

 
Försökte febrilt få tag i biljetter till Sverige - Island, eftersom vi är i Halmstad. Det var dock tvärkört. Vi begav oss istället till Stora Torg i Halmstad där Fan Zon finns. Riktigt härlig stämning på torget. Klarblå himmel och stekande hett i värmen. Även vi som bara tittat på matchen behöver vätska och en dusch.😄
Bra spelat tjejer och grattis till en semifinalplats!
Hälsningar från ett soligt Halmstad
Kategori: Allmänt Taggar: Halmstad, Seger 4-0, Sverige - Island;

Träskor Design Calou, A Nordin mfl

Marie skrev ett inlägg om Design A Nordin i april om de fina träskorna. Jag har gått och suktat ett tag och slog till för ett par veckor sedan. Jag köpte ett par Calou Knyta. Jag tycker de flesta av dessa olika träskor är jättefina. Nu till problemet. Det är något fel på mina fötter. Jag tycker tyvärr inte att de är så sköna som alla säger. Jag köpte ett par slit-och-släng-skor på Skopunkten att ha i sommarstugan och jag tycker faktiskt att de är skönare. Det är nog nåt fel på mina fötter som sagt var. Man både ser och känner på de vita att det är kvalitetsskor, medans de prickiga från Skopunkten är plastiga (de ska nog inte ens kallas träskor, men på minner i modellen om det). Jag gillar dock båda!
 
 
 Har du köpt några träskor?

Morgondopp

Efter en PW på morgonen är det extra skönt med ett morgondopp!
 

Omstart igång

Ja, det var ju lika bra att ta tjuren vid hornen. Trotsade värmen, snörade på mig skorna och stack ut i skogen. Jag flåsade mig runt 5 km och även om det var tungt, så är det riktigt skönt nu när man är klar! Vi har en slinga på 2 km i skogen och där brukar jag springa några varv. Det är en härlig skog att springa eller gå i, lite lagom kuperad. Nu är det gjort! Superskönt!
 
 

Omstart!

Ja, nu får det nog bli en omstart här. Det är bara att erkänna att det blivit alltför stort intag av grillat, såser, fika och vin på sistone. Dessutom i kombination av alltför lite motion. Man måste ju unna sig lite gott självklart, men samtidigt måste man hitta någon balans så att man trivs med sig själv.
Idag skulle jag försöka hitta nån ny bikini och det var ju ingen rolig aha-upplevelse.
Delar med mig av några slående bilder från Anna-Karin Elde och Gunilla Dahlgren.
 
 
 
Kategori: KOM I FORM Taggar: Anna-Karin Elde, Gunilla Dahlgren, Komma i bikini, Omstart;

Snabbmat - sommarlunch

Idag har vi fixat i trädgården, tvättat i kapp och städat ur bilarna. Ingen var jättesugen på att ställa sig och laga mat. Det fick bli en snabblunch, men det var riktigt god!
Färdiga kycklingsspett med sallad på tomater, fetaost, jordgubbar, salladsmix, saltgurka. Dagens snabba tips:
 
Kategori: Allmänt, Kost & Recept; Taggar: sallad med kycklingspett, snabb lunch, snabbmat, sommarlunch;

Sommarläsning; En man som heter Ove

Den här boken hade jag fått tips om och slog till på den i en butik för några dagar sedan. Nu har jag suttit i brassestol, i soffan, på bryggan och legat i sängen och läst boken. Ove är 59 år och åker Saab. Han bor i radhus och vet minsann hur allt ska vara och hur idiotiska människor det finns. Regler är till för att följas och några undantag finns inte. Även om karaktären kan vara lite överdriven, så får man fnissa en hel del. Ove känns som en typisk man i 60-årsåldern som tycker att saker och ting ska vara på ett visst vis - det vill säga HANS vis. Allt är svart eller vitt. Ingenting lämnas åt slumpen. Allt är exakt och beräknat. Några "ungefär" existerar inte i Oves värld. Det finns personer i min omgivning som kan ha drag åt Ove-karaktären...=)
Social kompetens är kanske inte Oves starkaste egenskap.
 
Boken berör och engagerar. Jag fnissade många gånger, men fällde även några tårar. En man som heter Ove av Fredrik Backman kan rekommenderas som semesterläsning.
 
Finns att köpa på; Adlibris och Bokus.
 
I veckans frågor på bokbloggsjerka så ska man besvara frågorna; Vilka bokomslag tycker du matchar bokens innehåll bäst/sämst? Vilket/vilka bokomslag tycker du bäst/sämst om och varför? 
Jag tillhör kategorin som helst vill att omslaget ska vara snyggt. Det är lite som när jag väljer vin - etiketten ska vara snygg. Eftersom jag inte gillar dystra och alltför djupa böcker, så vill jag inte ha framsidor som tyder på att boken är det. Jag kan i princip välja bort en bok med tråkig framsida om jag har flera att välja på.


//Anna
Kategori: Allmänt, Boktips; Taggar: En man som heter Ove, Fredrik Backman, Semesterläsning;

Kvällsdopp i solnedgången

 
Det här är nostalgi. Under hela min barndom så var kvällsdopp i sjön vid sommarstugan något av det mysigaste jag visste. Ikväll gick vi ner till sjön några familjer och tog ett kvällsdopp. Riktigt härligt! Det är lite extra skönt att bada på kvällen när det är varmare i vattnet än i luften.

En tur med trampbåten

 
 
Idag har vi mestadels solat och badat. Vi tog en tur med trampbåten ut till en ö, där vi badade från klipporna. Barnen fick sedan fnittandes hänga efter båten, medan jag och min kompis fick dagens träningspass. Att trampa med tre barn i flytväst bakom gick lite trögt. Det kändes i låren. Att ha trampbåt är riktigt kul!
Nu blir det rose' på bryggan. Njuter av semester, sol, bad och trevligt sällskap.
 

Avkoppling på semestern

Det kan vara lite svårt att gå ner i varv på semestern. Men med strålande solsken, en bra bok och med trevligt sällskap så lyckas jag koppla av på bryggan.
Snart dags för "dagens projekt" - en promenad till glasskiosken...
 
Kategori: Allmänt Taggar: Avkoppling, Koppla av på semestern;

Låt fantasin flöda - udda gräsmatta

Hittade den här bilden när jag surfade runt efter lite trädgårdsinspiration. Det är Richard Powers bild. En bild som å ena sidan känns rogivande, å andra sidan väcker nyfikenhet och kanske lite förundran. I vilket fall som helst tycker jag bilen är väldigt läcker!
 
Kategori: Allmänt Taggar: Richard Power

Semester

 Hoppas på tre sköna semesterveckor. Jag hopas på en härlig blandning av avkoppling, bokläsning, sol, bad, umgås med släkt och vänner, fixande med huset och en å annan tripp till nya platser. Inleder semestern i sommarstugan.
Kategori: Allmänt Taggar: Hängmatta, semester;

Kalas i kalasväder

Igår var vi på kalas hos barnens kusin i det härliga vädret. Jag kunde inte låta bli att ta en bild på de fina ballongerna.
 
Kategori: Allmänt Taggar: ballonger, kalas;

Projekt bygga hus

Ja, nu blev det helt plötsligt många inslag om inredning och husbygge här. Jag sitter nämligen och lägger in lite album på Styleroom. Mitt namn: AnaWin. Tänkte att då kan jag lika gärna lägga upp lite här också ifall nån går i husbyggartankar. Delar med mig av våra erfarenheter och lärdomar.
För ca 5 år sedan bestämde vi oss för att bygga nytt hus. Efter att ha renoverat ett hus under 10 års tid, så var vi redo att ta oss an en ny utmaning. Vi satte oss och rev ut sånt som vi tyckte var snyggt i olika hus- och inredningstidningar. Vi satte in allt i en pärm, som vi sedan gav arkitekten. Han ritade upp ett förslag, som vi blev väldigt nöjda med. Vi gjorde bara några små justeringar. Även barnen fick ha önskemål om sina rum. Den ena ville ha fönster ut mot byns fotbollsplan, vilket han fick.
Vi anlitade en byggfirma som gjorde en del av arbetet, men vi gjorde väldigt mycket själva. Så här i efterhand var det kanske dumdristigt. Det är oerhört slitsamt att jobba och bygga hus samtidigt. Det kan nog ni andra som gjort samma resa bekräfta.
8 månader efter byggstart flyttade vi in. Allt var långtifrån färdigt då. Det tar sin tid. När det är lösvirke, så får man ju göra allt från grunden.
Nu så här 5 år senare håller vi fortfarande på och fixar med lite småsaker. Framför allt har vi inte orkat ta tag i trädgården. Det får bli ett projekt för framtiden. Vi ärvde en sommarstuga för tre år sen, som har tagit mycket tid i anspråk att rusta upp. Det finns gränser...=)
 
 
 
 Här är vi igång med bygget

Här är lite bilder från huset. Det finns fler och mer beskrivning på Styleroom.
 Balkongen
Hallen - som kanske blev onödigt stor. 
Kök och matplats
 
Tonårsrummet till sonen i New York-stil. Här finns fler bilder. Vi har ett barnrum till, men det är alltid så stökigt så vi skippar bilderna på det =)
 
 
Trappa/hall 
TV-rum
 
Tvättstuga 
 
Vardagsrum 
Altan
Gästrum.
Eftersom vi har en hel del släktingar som bor långt borta, så satsade
vi på en säng som kanske är mer funktionell än snygg...
 
Relax. Det finns bastu, omklädningsrum, dusch och en toalett bredvid.
Sovrum
 
Det här var en del av bilderna. Vad är då vår lärdom att projekt husbygge?
1. Det tar mycket mer tid än vad man tror
2. Det kostar mer än vad man räknat med. Vi la på 10 % när vi la vår budget för att ha lite marginal
3. Kan man göra mycket själv, så blir det mycket billigare. Man ska dock överväga om det är värt slitet.
4. Det är jättejobbigt att bygga ett lösvirkeshus med egen arbetsinstas, men även jättekul och en bra erfarenhet!
5. Boka in nåt avbrott under bygget. Det är oerhört svårt att ta sig tid att koppla av. Kan man, så tror jag att det är bra om man kan åka bort några dagar och göra något helt annat. Om inte annat, så när husbygget är klart eller börja gå mot sitt slut. Det kan vara bra att boka in det långt i förväg, så det verkligen blir av och att resan är betald, för pengarna kommer ticka iväg.
6. När man tycker att man är skapligt klar, så passa på och NJUT istället för att dra igång nya projekt!
7. Lyssna på kroppen! Det är påfrestande att bygga hus. Både fysiskt, men även relationen slits när man alltid jobbar. Maken gick ner 7 kg och risken för utbrändhet är nog inte så låg.

Nu lät det väldigt negativt kanske, men det har varit en jätterolig och lärorik resa! 
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: bygga hus, egenritat hus, husbygge, projekt husbygge, relax;

Härlig start på semestern

Jag gick ut och satte mig mot husväggen, men insåg att jag skulle bli kokt. Kaffekoppen och jag slog oss ner på gräsmattan istället. Vilken härlig morgon! Kanonväder och min semester har kommit igång!
 
Ser du något moln? Nä, inte så långt ögat kan nå...
Jag hoppas att semestern kommer bestå av såna här härliga dagar. Nåja, kanske lite regn också. Min önskan skulle vara 3-4 dagar med kanonväder och sen 1 dag med regn och sedan 3-4 dagar sol och värme...osv

Jaha, nu fick kaffekoppen och jag besök av vår nya familjemedlem. I det här huset har vi inga sällskapsdjur, utan sällskapsmanicker...=)
 Nähe, nu ska jag iväg och gå på matmarknad med lokalproducerad mat!
Ha en skön dag!
/Anna
Kategori: Allmänt Taggar: Njuta, Närproducerad mat, frukost ute, semester;

Tvättstuga

För några år sedan blev vi kontaktade av ett gäng som gör reportage till tidningar. Det kom en fotograf, en skribent och en inredare hit och jobbade en hel dag. Det var väldigt kul att se hur de jobbade! Ett av reportagen var på vår tvättstuga, som de tyckte var lite originell. Det här reportaget hamnade i Hus & Hem nr 12 2011. När vi byggde vårt hus så kände vi att det finns ingen anledning att ha garderober på övervåningen i sovrummen. Vi har därför satsat på en rejäl tvättstuga där vi förvarar kläder, skor, träningsgrejer, sängkläder mm. Den ligger i angränsning till groventrén och garaget. Meningen är att vi inte ska få ett kaos innanför "finingången" så som vi hade i vårt förra hus. Här är några bilder:
 
 
 
 Ja där kom jag med på ett hörn. Så här välordnat brukar det tyvärr inte vara i vår tvättstuga...
/Anna
Kategori: Allmänt Taggar: Hus och Hem, tvättstuga;

Lycka är att ha en gräsklipparrobot

I alla fall om man är av mitt motsatta kön. 4 killar i åldrarna 9 till 39 satt lyckliga och fick underhållning på högsta nivå i trädgården. Är de nöjda, så är jag nöjd! Nu har vi ett "måste" mindre. Ska bli intressant att se om vi kan lägga en tiden på att göra nåt annat fint i trädgården. Ingen av oss har något särskilt trädgårdsintresse, men självklart skulle man vilja att det var fint i den. Någon växt någonstans skulle kanske liva upp gräsmattan lite?
Det gick relativt smidigt att få ner sladden som ska avgränsa vilket område roboten ska gå.
Maken köpte en billig motorsåg för 300 kr och sen gick han runt med klingan för att göra en skåra i marken där vi kunde gräva ner sladden.

Det är tydligen en Husqvarna Automower vi har köpt.
Diverse tester på robotar finns här: Test.se Sydsvenskan Råd och Rön
(Vi har en tomt på 2700 kvm.)
/Anna
Kategori: Allmänt Taggar: Husqvarna Automower, gräsklipparrobot;

Då laddar vi för fotbollsmatch - heja Sverige!

Ikväll är det dags! Sverige mot Danmark. Även om jag gillar fotboll både som utövare och åskådare, så får jag nog erkänna att jag sällan tittar på damfotboll. Ikväll ska jag i alla fall bänka mig i TV-soffan. Jag hoppas få se några härliga målgester!
 
Bild från SvD
Jag ser gärna lite målkalas!
Nedan: 5-1 mot Wales den 25 aug. 2010.

Josefine Öqvist klar för matchstart.
Se den officiella EM-videon med Eric Saade
 
Kategori: Allmänt Taggar: Eric Saade, Fotbolls-EM, Josefine Öqvist, Målkalas, Sverige - Danmark, damfotboll;

Svensk sommar när den är som bäst

Ja, det är bara att njuta av de fina sommardagarna. Igår morse gav jag mig ut på en joggingtur och det här var den härliga vy jag passerade. Härliga svenska sommarmorgon!

Efter löparrundan passade jag på att ta frukost utomhus. Yoghurt och jordgubbar. Det gäller att passa på så länge jordgubbarna finns.

Efter denna härliga morgon var det inte så jobbigt att hugga in på en arbetsdag!
Det känns som en liten försmak av semestern, som börjar på fredag!
Kategori: Allmänt Taggar: frukost med jordgubbar, härlig svensk sommar, löpning på morgonen;

Ett boktips från bryggan

Slog till på ett par pocketböcker i Ica när jag var och handlade. Den ena heter Synden av Sylvia Day. Jag har inte läst något av henne tidigare. Boken utspelar sig i 1800-talsmiljö.
He, he!Den här hamnar helt klart under kategorin tantsnusk. När jag läst en bit och kände mig smått generad, så insåg jag att den på baksidan beskrivits som "Downtown Abbey möter Fifty Shades". Då kanske ni kan tänka er...
Vill ni läsa en bok om romantik, 1800-tal och erotik så har ni hittat rätt bok! 
 
 Går att löpa även på Adlibris.
Bokbloggsjerka 12 - 15 juli.
Kategori: Allmänt, Boktips; Taggar: Boktips, Sylvia Day, Synden, Tantsnusk;

Förbereder kvällsmackan på bryggan


Det är verkligen rogivande att sitta på bryggan och rensa kantareller.
Nästa gång kanske jag ska testa det här receptet som jag fick i ostaffären:
KANTARELLPAJ MED CAMEMBERT
Pajdeg:
3 l vetemöjl
2 krm salt
150 g smör
1-2 msk iskallt vatten
 
Fyllning:
1 liter kantareller
1 gul lök
smör till stekning
175 g camembert eller brieost
3 st ägg
1 dl möjlk
1 l grädde
0,5 tsk salt
1 krm nymalen peppar

Gör så här: Häll mjöl och salt i en skål, Tillsätt smöret. Mixa ihop och tillsätt vattnet. Låt degen vila i kylen i en plastpåse ca 1 timme. Kavla eller tyrck ut egen i en pajform, gärna med löstagbar kant. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Skär svampen i mindre bitar.Fräs i smör tillsammans med lökhacket tills vätskan kokat in. Fördela röran i det förgräddade pajskalet. Skär osten i centimetertjocka skivor och förela över svampen. Vispa ihop ägg, möjlk grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen över svampen och osten. Grädda pajen i mitten av ugnen tills fyllningen stannat och pajen har fin färg. Ca 40 minuter.

Stressfri Zon

Stressa mindre

Ja, då är det en vecka kvar till semester för min del. Att komma in i en stressfri tillvaro är inte lätt. Tänk om den här skylten stod någonstans i vår närhet. Vart skulle din stressfria zon vara?
Min är nog när vi kommer till sommarstugan. Där finns inte lika många måsten. När vi stannar bilen utanför huset, kliver ur bilen, hör trädens sus och fåglarna kvittra, känner doften av skog, då infinner sig lugnet. Går man ner till sjön hör man vattnet klucka mot stranden och det är ett rogivande ljud. För mig innebär sommarstugan även nostalgi och många härliga minnen från barndomen och när mamma levde. Där här jag kopplar av, går ner i varv, släpper krav & måsten och laddar ny energi.
Hoppas att du får en stressfri och skön sommar! Här finns några tips på hur man kopplar av.
/Anna
 
 

Lite mer Nostalgi

Har klippt ihop lite nostalgibilder för oss 70-talister. Blev lite inspirerad när jag hittade GB-glassbilden tidigare.
 Vad är nostalgi för dig?
Kategori: Allmänt Taggar: Boktipset, Bullen, Herreys, Icander, Kalles Klätterträd, Lena Philipsson, Mon chi chi, Nostalgi för 70-talister, Okej, Susanne Lanefelt, domus, sony walkman;

GB-glass Nostalgi

På tal om glass. Hittade den här från 1974. Vilken nostalgi!
 
Kategori: Allmänt Taggar: GB-glace nostalgi

Glass i stora lass eller inte?

Jag läste en lista på Amelia med hur många kalorier olika glassar innehåller. Jag känner för egen del att ska jag väl äta en glass, så tänker jag ta den jag tycker är godast och inte den med minst kalorier. Men visst,  man skulle kunna väga in kalorimängden om man får beslutsångest och inte kan välja glass.
 
 
Tip Top, Strawberry White och Nogger är några av mina favoriter de innehåller så här många kalorier:
Magnum Strawberry White 250 kcal
Nogger Classic 200 kcal
Tip Top 370 kcal
Vill du se  hela listan med mängder av olika glassar läs på Amelia.
Vilken är din favoritglass?
Hoppas på en solig och fin sommar med en å annan glass!
/Anna
Hittade en lite kul grej.
Vill du skicka ett glassvykort till någon glassälskare? Gå in här: http://glassvykort.se/

 
 
Kategori: Allmänt Taggar: GB-glass, Nogger, Strawberry White, Tip Top, glass, glassvykort;

Tänk innan du talar

Ja, ibland kan det komma grodor. Man tänker inte innan man talar. Det kan dock vara tankvärt:
 
Kategori: Allmänt Taggar: Helpful, before you speak - think, inspiring, kind and true, necessary, tänk innan du talar;

Har jag en Zebra i trädgården?

Ha, ha! Nä, så var det inte. Jag behöver kanske gå till optikern?
När jag tittade ut genom fönstret fick jag syn på det här.

Trots att jag bor på landet är jag inte särskilt van vid djur.
Visste därför inte att hästar kan ha täcken med zebramönster...=)
Kategori: Allmänt Taggar: Häst, Zebra;

Semestertips i Östergötland med omnejd: Kolmårdens Djurpark, Boda Borg, Finspångs Badhus, Norrköpings Visualiseringscenter, Höghöjdsbana

Jag funderade för ett tag sen på om jag skulle blogga om lite roliga saker man kan hitta på i närområdet med familjen eller kompisgänget. Med närområdet menar jag i princip östra Östergötland, men med lite avstickare.

KOLMÅRDENS DJURPARK & VILDMARKSHOTELLET

Ett av våra stora dragplåster i regionen är självklart djurparken. Har man aldrig varit där, så kan man ta två dagar till besöket, så hinner man se allt. Det kan bli lite jobbigt att gå från morgon till kväll backe upp och backe ner och då kan det vara skönt att dela upp besöket på två dagar. Vildmarkshotellet (läs tidigare inlägg) finns precis bredvid och det kan jag varmt rekommendera. Där finns SPA, en härlig utsikt, men även aktiviteter för barnen. Vill man hellre bo på Camping finns bland annat First Camp. Vi var i djurparken tidigare i år och du kan läsa mer om besöket här.
 
 
BODA BORG OXELÖSUND
Nu svävar jag iväg lite geografiskt sett. Nu hamnar vi i Sörmland. Är man i våra trakter kan man dock ta färjan över Bråviken och sen är man i Oxelösund på knappt en timme. I Oxelösund finns ett Boda Borg. För er som inte känner till det, så är det lite som fångarna på fortet. Man ska klara banor som kan vara kluriga, fysiska eller på något annat sätt en utmaning. Det finns olika svårighetsgrader. Det här är kul både för vuxna och barn! Vi har varit där både med familjen, möhippan och ett gäng sjätteklassare. Ta på träningskläder, för man blir svettig. Det här är riktigt skoj!
 
Om man är minst 10 personer på Boda Borg kan man boka till bananbåten. Våra 13-åringar som åkte tyckte att det var en riktig höjdare. Jag tror minsann att det får bli ett besök till Boda Borg, Oxelösund och bananbåten i sommar med några familjer! Boda Borg finns i fler städer: www.bodaborg.se
 
FINSPÅNGS BADHUS
Skulle det bli en regnig dag på semestern och du har rastlösa barn där hemma, så rekommenderar jag en tur till Finspångs badhus. Det är helt klart det bästa och fräschaste i regionen! Om du vill kan du även kombinera med att spela bowling på Olearys som ligger i samma byggnad. Läs mer här
Läs mer här: http://www.medley.se/arena-grosvad
 
NORRKÖPINGS VISUALISERINGSCENTER
Blir det ännu en dag med regn eller om ni helt enkelt vill uppleva något annat än sol och bad, så kan man få en upplevelse på Norrköpings Visualiseringscenter.
Här kan du se en spännande utställning där man får testa olika saker, se 3D-film, uppleva centrets spektakulära domteater där du bjuds på en upplevelse där du omsluts av både ljud och bild. Jag tycker det här är en spännande aktivitet där man också lär sig något.

HÖGHÖJDSBANOR
Det här är något som jag personligen tycker är skitkul. Man behöver dock inte ha något jätteproblem med höjder. På vissa av ställena finns det olika banor med olika höjder. Det här är en upplevelse som ger en riktig kick när man är klar. Jag tycker även att det fyller en teambuildande roll. Man hjälps åt att ta sig runt genom att ge varandra råd om hur man tar sig vidare och hejar på varandra. Här kan du hitta några av de platser där man kan gå en höghöjdsbana.
http://www.aventyrsupplevelser.com/aktiviteter/hoeghoejdsbanan.html
 
VISKVÄLLAR I ARKÖSUND
Arkösund är väldigt mysigt på sommaren. Ta en promenad på bryggorna, ät en glass, ät en god middag på hotellet eller varför inte en tur på Världens Ände?
Ta med picknickkorgen och en filt och åk ut till Arkösund. Njut av en sommarkonsert i Skärgården.
10 juli:
Iggesundsgängets Janne Krantz
17 juli:
Patrik Isaksson med musiker
24 juli:
Uno Svenningsson med musiker
31 juli:
Calaisa
7 augusti:
Stefan Andersson
Minns ni Stefan Anderssons klassiker?
 
CAFÉ RO & Romantiska Ting
Nu blir jag extremt lokalpatriotisk. I vår lilla by här har vi nämligen en mysig restaurang som heter Café Ro. Den ligger bredvid kyrkan. Butiken Romantiska Ting ligger i huset bredvid. Har du vägarna förbi Östra Husby på Vikbolandet, så tycker jag att du kan göra ett stopp och besöka restaurnagen och butiken. Du hittar mer på nätet; Café Ro och Romantiska Ting.
 

SÖDERKÖPING
Är du i trakterna tycker jag även att du ska besöka sommarstaden Söderköping. Vandra utmed Göta Kanal, besök små charmiga butiker, ät en portion glass på SMULTRONSTÄLLET (jag lovar att du blir mätt på bara glass!) och se miljön där Madicken spelades in. Det här är en charmig stad. Orkar du inte köa till Smultronstället för en glass, så tycker jag att du ska gå till Rådhustorget. I källaren finns världens godaste glass, enligt mig. Du kan campa på Korskullens Camping. Läs mer om Söderköping här: http://www.visitostergotland.se/soderkoping
 
REIJMYRE GLASBRUK
Förra året gjorde vi ett besök på Reijmyre Glasbruk. Jag trodde först att våra barn skulle tycka att det inte var så kul, men de lyssnade fascinerat på när de berättade och visade hur man blåser glas. Här fick min son prova att blåsa. Just nu lanserar Reijmyre Glasbruk i samarbete med Maria Montazami en ny kollektion som heter Skål. Läs mer på Glasbrukets sida. Läs mer om mina Rejmyretips här.
 
 
 
Ja, det finns mycket att göra här i närheten när man bara tänker efter. Vill du ha fler tips? Läs mer här: http://www.visitostergotland.se/
Har ni fler tips på resmål eller upplevelser i närheten av Östergötland?
 
 
Kategori: Nöjen, shopping, resor, fritidsintressen, Restips; Taggar: Arena Grosvad, Arkösund, Boda Borg, Café Ro, Calaisa, Finspångs Badhus, Höghöjdsbana, Kolmårdens Djurpark, Maria Montazami, Norrköpings Visualiseringscenter, Patrik Isaksson, Reijmyre Glasbruk, Romantiska Ting, Smultronstället, Stefan Andersson, Söderköping, Uno Svenningsson, Vildmarkshotellet, semester;

Fotbollsturning = Riktigt mörbultad, men jättekul!


Det är väl bara att konstatera att man inte är helt vältränad. Två dagar efter lördagens fotbollsturnering känns det som att jag blivit överkörd av en traktor. Vi hade i alla fall väldigt roligt i den tredje upplagan av Tåfjuttsmästerskapet. Vi blev 3 st sjumannalag med tjejer i åldrarna 25-50 med olika mycket erfarenhet av fotboll. Alla gjorde sitt bästa och hade kul! Det är mer än 20 år sedan jag la fotbollsskorna på hyllan, men man inbillar sig ju att takterna, tekniken och flåset ska sitta i, men icke! Hjärnan tänker att jag ska göra en sak med bollen, men kroppen gör något helt annat. Viljan finns dock! Härlig kämparinsats från alla som var med!

Mörbultad men nöjd & glad! Nästa år kör vi turnering igen...
 
Kategori: Allmänt Taggar: Bråvalla, Fotbollsturnering, Tåfjuttsmästerskapet, fotboll;

semester - HUMOR

Hittade några roliga illustrationer av Hans Lindström gällande semester.
 
 
 
Bilderna är hämtade från http://www.bonton.se/sv/dagens
Nu hoppas vi på en solig, fin och avkopplande sommar!

Man kan även köpa hans böcker (klicka på bilden för att länkas vidare):
 
Bokomslag Det är något skumt med den här garderoben (häftad)
Bokomslag HBT-frågan inom äldrevården och andra intressanta ämnen (häftad)