Tjäna pengar...

Då har man TJÄNAT 420kr😄. Undrar vad jag ska göra med dem?😎
*fniss*
Jag säger väl som min dementa mormor sa när jag frågade om hon köpt ny tröja; "Nä jag har inte köpt nåt nytt. Det var så lustigt, för den bara ramlade ner på mig när jag kom å gick..."😄
Det gäller att hitta bra argument! 
Kategori: Allmänt Taggar: tjäna pengar

Vi svenskar älskar att prata väder

Regn, rusk, mörker så här i november. Visst är det lätt att deppa ihop?!
Möttes av den här skylten när jag besökte ett företag.
Positivt tänkande! Mungiporna åkte upp när jag såg skylten😄.

När jag åkte till jobbet i morse såg det ut så här. Känns inte helt fel att maken och jag sticker till värmen nästa vecka. Vi har lyxat till det och ska bo på ett sånt där Blue Couple hotell, där inga barn får vara. Ser fram emot en vecka med avkoppling, sol, bad och ladda energi. 
Min bloggkollega Marie är en ängel och kommer passa våra barn och vårt hus medan vi njuter av semester. Det är värt 5 solar☀☀☀☀☀! 
/Anna
Kategori: Allmänt Taggar: Blue Couple, semester, väder;

God morgon världen!

Tog en bild härom morgonen på soluppgången. Vilket härligt ljussken!

Må bra dag i Husby Säteri

 Vilket härligt väder och vilken skön dag! Idag var det dags för Må-bra-dagen på Husby Säteri. Nu när höstmörkret är här så passar vi på att ta hand om oss själva med spa, får kraft av utomhusträning i frisk höstluft och lagar tillsammans mat med julsmaker. Gunnel Ryner gav oss en tänkvärd föreläsning om att minska vardagsstressen. Det är Lisa och Lotta på Inspirationshälsan som stod för dagen. 
Vi blev indelade i två grupper. Min och Petras grupp fick börja med utomhusträningen. Vi fick springa upp i skogen och göra diverse övningar för att värma upp. Solen sken och det var nästan som vår ute. Vi körde olika stationer. På bilden ovan fick vi springa fram och tillbaka upp till ruinen tills det var dags att byta övning.
Här visar Lisa hur vi ska göra med TRX. Träningen leds av Naturkicken. Passet höll på i cirka en timme. Jag var klippt slut i kroppen efter passet. Det lär kännas både här och där i morgon.
 
Här försöker jag mig på en övning som gjorde att underarmarna krampade. Knäböj, upp, håll emot, dra...
Jag ser lite ansträngd ut...=)
Petra och resten av gänget kämpar på!
 Framför slottet fick vi göra lite stretchning och välbehövlig avslappning. Det var väldigt fina omgivningar. Efter träningen fick vi ta det lugnt i en relaxdel med bubbelbad och bastu. Jag pustar ut i slottsmiljö...=)
En av mina favoritföreläsare Gunnel Ryner höll även denna gång en inspirerande föreläsning.”Konsten att leva, inte bara kämpa!” – En föreläsning om minskad stress och ökad livskvalitet. Den fick mig att tänka till!
Några bra punkter jag tar med mig från föreläsningen:
  • Ha kul! Livet är till för att levas och njutas av, unna dig själv tid att göra det du tycker är roligt!
  • Lev här och nu – sluta grubbla och älta! Släpp taget om det du ändå inte kan påverka.
  • Sätt gränser – träna på att säga nej, och på att inte själv anmäla dig som frivillig till allt.
  • Ha kul! Livet är till för att levas och njutas av, unna dig själv tid att göra det du tycker är roligt!
  • Lev här och nu – sluta grubbla och älta! Släpp taget om det du ändå inte kan påverka. 
  • Motionera och ät bra!
  • Gör ingenting! Varje dag!
 Det var dock bara några korta punkter av det hon inspirerade med. Är du intresserad av att få veta mer kan du gå in på hennes Facebooksida (Gunnel Ryner Consulting), gå in på hennes hemsida eller köpa hennes senaste bok.
 Efter lunch fick vi laga sund mat med lite jultouch tillsammans under ledning av Lotta. Kändes väldigt lyxigt att laga mat i slottsmiljön.
 
 Nedan är det Äppeltryfflar som var kanongoda! De föll mig i smaken!
 Ett gäng gjorde juliga mellanmålsmuffins med havregryn, banan, pepparkakskryddor och frysta lingon.
 Jag var med i gänget som gjorde gubbröran med lax i glasen nedan. En annan grupp gjorde GI-köttbullar som smakade jättegott. Hummus med grönkål samt en Savojkålssallad med russin och nötter stod även på att-göra-listan. Allt smakade jättegott efter förmiddagens träning! Mina favoriter var köttbullarna och äppletryfflarna. Recepten är framtagna av Liselotte Tärning från Medveten Kost.
 Det sista vi gjorde under dagen var att ha ett Pilatespass i Stallet. Det blev en del skratt när vi skulle göra graciösa övningar =) 
Grymt trevlig dag som Inspirationshälsan arrangerat på ett jättebra sätt. Vädergudarna hade vi med oss också, vilket förgyllde utomhusträningen. Nu kommer jag somna gott ikväll!

Skickar med receptet på Äppeltryffeln:

Äppletryfflar

1 dl grovrivet äpple
2 dl russin
1,5 dl aprikoser (blötlagda ca.30 min)
3 tsk kanel
1-2 tsk kardemumma
2 dl hasselnötter
2 dl cashewnötter
0,5 dl sesamfrön

Grovriv äpplet och krama ur saften.
Lägg äppelrivet, russin, de avrunna aprikoserna, nötterna och kryddorna i en matberedare. Mixa allt tills du har en fin smet, ungefär i konsistens som chokladbollsmet. Rosta sesamfröna lätt i en torr stekpanna. Rulla cirka 30 runda fina bollar och doppa dem i sesamfröna. Förvara dem sedan i kylen.

Jag kan varmt rekommendera att ni tar kontakt med Inspirationshälsan eller Ryner Consulting om ni är ute efter lite inspiration på arbetsplatsen eller i övrigt!

//Anna

Halv åtta hos mig omgång nr 2

Igår var det dags för omgång nummer 2 för Halv åtta hos mig här hemma. Som jag skrev om förra helgen, så har sonens klass kört det här hemma hos oss två fredagar. Halva gänget var gäster första gången och då lagade andra halvan mat och igår var det tvärt om.
Härligt att se ett sånt engagemang från ungdomarna. Att ha 24 stycken sjundeklassare i huset livar upp. De har planerat recept, åtgång och räknat på budget själva tillsammans med hemkunskapsläraren. Några handlade tillsammans dagen innan. De var ungefär 4 personer som lagade varje rätt. Full rulle i köket när tidsplanen skulle göras upp till förrätt, varmrätt och efterrätt. De konstaterade att det inte kan vara så lätt att vara kock och laga en 3-rätters meny till så många personer...
Kvällens meny:
Förrätt: tunnbrödsrullar med olika fyllning
Varmrätt; Kycklingwok med ris eller nudlar
Efterrätt: Marängswiss med banan och päron
 
  Förrättsgänget in action
 
 Ett gäng sjönk ner i soffan när efterrätten ätits för att kolla på Portugal - Sverige
 Medans några lagade mat var det ett gäng som tog ett bad.
Kul kväll och jag är imponerad över ungdomarna som fixade så bra och hjälptes åt.
Många härliga skratt under kvällen!
//Anna
 
 
 
Kategori: Allmänt, Kost & Recept; Taggar: 13-åringar står för planering av meny, budget, handling och matlagning, Halv åtta hos mig, Halvåtta hos mig - för tonåringar, Matlagning;

Det går framåt

Skönt med fredag! Jag tycker att jag har kämpat på i 3 månader med att träna 5-6 dagar i veckan och försöker äta sundare. Det har känts trögt. Jag som gillar att se resultat fort har periodvis känt att jag nästan ger upp. Vågen visar ungefär 3 kilo ner, men det har alltså tagit så här lång tid. Skam den som ger sig! Sedan tidigare har jag varit van vid att jag kommit i form fortare. Kanske är åldern...=)
Det har i alla fall känts som att det inte hänt nånting. Idag testade jag i alla fall att dra på mig ett par gamla jeans som jag inte kommit i. Tjohoo! Nu kommer jag i dem. Sitter lite tight visserligen, men det kändes ändå skönt att se en konkret skillnad.
Så här såg det ut tidigare;
 
Åh, nu kan jag knäppa dem!
 
Här är lite roliga bilder på temat; Inget passar - man får ta vad man kommer i...=)
Nån mer än jag som känner igen sig?
 
 
 I provhytten;
 
 
 Två av illustrationerna är av Anna Eriksson (Tantvarning) på hennes sida kan du göra ett tanttest för att se om du är en tant eller se vilka böcker av henne som du kan köpa. Kolla här: http://www.tantvarning.se/
Med detta inlägg hoppas jag kunna få någon att le lite eller känna sig motiverad att fortsätta kämpa för att komma i form. Läs mer under kategorin Kom i Form här på bloggen.
Man blir lite motiverad när det går åt rätt håll! Ha en skön helg!
Anna
 

Ja må hon leva

Idag fyller min bloggkollega Marie år. Eftersom vi är födda 1975, så blir det väl 28 år hon fyller?!😄
Vi tycker att åldern inte något att hymla med, så jag tänkte trycka upp en sån här T-shirt åt henne. Då slipper ju folk undra...😜
Min present blir att hon och jag åker på dag-SPA ihop. Jag tycker att en avkopplande dag där vi blir lite ompysslade sitter finfint! 

Hipp, hipp, hurra för världens bästa Marie! 

Kram Anna

Kategori: Allmänt Taggar: SPA, avkoppling, fylla år;

Halvåtta hos mig

För en tid sedan fick jag ett ryck att det vore kul att göra någon aktivitet med sonens nya klass. De går i sjuan och blev en ny klass nu när de började högstadiet. Jag ville att de skulle göra något gemensamt, som är lite "teambuildande". Sonen och jag diskuterade och kom sedan fram till en idé. Klassen skulle köra Halvåtta hos mig här hemma hos oss. Vi bokade in två fredagar. De är 24 elever i klassen. Vi delade in dem i två grupper, så 12 per grupp. Den ena gruppen står för matlagningen den ena fredagen och då är de andra gäster och får slappa, nästa fredag är det tvärt om.
Vi delade även in dem i mindre grupper så att av de 12 som lagade mat i fredags var de 3-4 personer per rätt (förrätt, varmrätt och dessert). De som var gäster fick bubbla, basta, kolla på film eller bara hänga. Det blev till att duka långbord.
Jag hade gjort upp med läraren att de fick ta en hemkunskapslektion där de valde recept, räknade ut hur mycket som skulle gå åt, planerade budget och inköp. De utsåg några som skulle sköta handlingen.
I fredags var det dags för den första omgången.
För er som inte haft 20 stycken uppspelta och hormonstinna 13-åringar som lagar mat i ert kök; kan varmt rekommenderas! Full action, imponerande engagemang, glädje, planering och en bra laganda. Visst, det blir livat och stökigt, men det är det värt! Härliga ungdomar!
Det var verkligen en kul kväll. Ungdomarna verkade ha roligt tillsammans. Av klassens 24 elever kom 20. Nästa fredag blir det 22.

Menyn som ungdomarna satt ihop bestod av:
Förrätt: Tortilla med ost & skinka
Varmrätt; Pasta Carbonara
Dessert: Chokladmousse med hallon
 
//Anna
 
 

 
 
 
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: 13-åringar står för planering av meny, budget, handling och matlagning, Halv åtta hos mig, Halvåtta hos mig - för tonåringar;

Nöjd

Idag bar det av in till Norrköping för att klippa 10-åriga sonen. Han hade spanat in att Medina skulle uppträda i ett köpcentrum. Efter ett visst köande och mycket trängsel så fick vi cred. Idag var det riktigt höstrusk ute och lite härlig musik med sommarfeeling piggade upp. Sonen väldigt nöjd när han fick fotas med några av hans favoriter. Det enda som toppar detta är nog att träffa Zlatan eller Ronaldo...=)
Yo!
Här kommer en låt som får mig att tänka tillbaka på den härliga sommaren vi hade här i Sverige i år! 
Kategori: Allmänt Taggar: Där palmerna bor, Medina;

Refreshers - Nostalgi

Blir av nån lustig anledning godissugen när jag ska åka bil långt. Dök ner i smågodispåsen och upp fiskar jag en refreshers. Det är nostalgi för mig. Nån mer som åt refreshers för sisådär 20-25 år sen? Själv åt jag såna på fritidsgården, i cafeterian på Kungsgårdsgymnasiet och på rasterna gick vi till Persons Livs för att handla refreshers och delicatobollar.
Det var tider...😄

Välkommen fredag!

Lyxade till det lite såhär på fredagsmorgonen för att piggna till.
Kaffe med kanel och en klick vispad grädde på. 
Jag är barnsligt förtjust i allt med pepparkakssmak; glass, muffins, pepparkaksdeg och pepparkakor såklart! Försöker motstå frestelsen så gott det går. Det fick bli ett substitut. Lite kanel eller kardemumma i kaffet funkar bra för att stimulera mina smaklökar. En liten klick vispad grädde eller skummad/vispad mjölk gör att det känns lite lyxigare.
Ha en skön fredag & en trevlig helg!
Anna