Laddar för lite hemma-SPA i helgen

Hösten är här och det känns som att både kropp och själ kan behöva lite boost. Planerar för lite hemma-SPA i helgen. Med enkla medel och inga större inköp kan man få lite guldkant i vardagen. Här kommer några tips:

Tips 1 - Torra armbågar
Under hösten och vintern tar min hy stryk. Exempelvis blir armbågarna torra och fnasiga. Här kommer ett riktigt husmorstips som faktiskt funkar! Billigt och bra!
Allt du behöver är en citron.
Dela citronen på mitten och placera vardera armbåge i var sin citronhalva. Sitt så i 5 minuter och vips har den torra, gråaktiga huden på armbågarna förvandlats och blivit mjuk. Själv kände jag stor skillnad på bara någon dag.

Tips 2 - Torra fötter

Jag har fotfobi och tycker att det är äckligt med fötter. Men nu har man ju två som man trots allt behöver i livet, så det är ju bara att göra det bästa av det. Själva husmorstipset är att ha i grumme såpa i vattnet. Då blir fötterna babymjuka. Efter att ha mjukat upp dem i såpavattnet och filat så smörjde jag in dem. Redan efter en gång så kändes de mycket bättre.
Tycker man inte att det hjälper kan man ge sig på steg 2 i husmorskuren mot torra fötter. Efter fotbad så gnor man in fötterna i olivolja, trär på 2-liters plastpåsar på varje fot och utanpå det en strumpa. Sen går man och lägger sig så. Om man orkar härda ut hela natten, så kommer fötterna vara mjuka på morgonen. Det kan även funka om man bara "står ut" några timmar. Har du inget fotbad - ta en skurhink.
 
Tips 3 - Nagelvård
Olja är dina torra naglars bästa vän! Har du ingen nagelolja hemma, prova istället att doppa fingrarna i en skål med varm olivolja.

Inga mer gula naglar: Koka upp vatten och salt och låt svalna ett par minuter. Stoppa ner fingrarna i vattenbadet och låt ligga i 20 minuter. Upprepa så ofta som möjligt. På lite sikt vitnar dina naglar.

Tips 4 - Babylen hud
Babyoljan är inte bara till för bäbisar, den gör under på din hud också! Smörj in kroppen efter duschen och du en mjuk och superlen hud är ett faktum.
Jag har under några månaders tid använt ekologisk kallpressad kokosolja. Framför allt under sommaren när man hade lite solbränna tyckte jag att den var bra. En burk på Ica köpte jag för 50 kr. Billigt och bra!
 
 
Tips 5 - ta ett bad med lugnande lavendel
Ta ett varmbad om du har möjlighet. Jag gick till Freshbutiken i Norrköping och köpte badpulver med lavendel som ska lugna och motivera. Den sprider en härlig doft dessutom. Känns som att vara på ett riktigt SPA. Jag köpte även en pimpsten för att ta hand om torra fötter med lavendeldoft. Freshbutiken är en liten charmig butik. Kan rekommenderas!
Tips 6 - torrborsta för att få bort celluliter
Alla har fettceller under huden oavsett om du är ung, gammal, fyllig eller slank. Celluliter uppstår när fettcellerna inkapslas i kollagenfibrer och elastin med resultatet av att blodcirkulationen blir långsammare och nervändarna klämda.Vill du bli kvitt problemet är det nödvändigt att stärka och fukta cellerna och bindvävnaden i kroppen. Följande hjälper:
• Torrborsta huden varje dag.
• Ät en sundare kost och drick rikligt med vatten.
• Motionera regelbundet för att stimulera blodcirkulationen.

Om du borstar huden med en torr, naturlig borste ökar du blod- och lymfcirkulationen, tar bort döda hudceller och stimulerar tillväxten av nya celler. När du torrborstar huden, når näringsämnen och luft fram till hudens översta lager. Huden stramas upp.
GÖR SÅ HÄR: Borsta huden på kroppen det första du gör när du stiger upp på morgonen eller strax innan du ska duscha. Det tar bara 2-3 minuter. Var särskilt uppmärksam på de områden där du har en tendens att utveckla apelsinhud, t.ex. låren.

Har man ingen borste med naturliga hår, så ska man tydligen även kunna ta en skrubbhandske (kostar 10-20 kr) och sedan gnugga kaffesump blandat med olivolja. Detta har jag inte testat själv, men ska tydligen hjälpa att strama upp huden. Det kostar ju inget, så kan vara värt ett test?!
Dyra krämer verkar inte ge lovade resultat...
Bild från freshbutiken där man bland annat kan köpa naturliga borstar för torrborstning.
Anonym:

Tack för lite husmorstips!
Du är ju expert på olika spa, så vill man att någon annan ska få pyssla om en så är det ju bara att fråga dig, Anna

Kommentera inlägget här: