Musiklek association

Tänkte tipsa om en lek som man kan köra med jobbet, med barnens klass, på släktträffen, på födelsedagsfesten, på nyårsfirandet, på midsommar....
Jag har gjort den både som en lite rolig aktivitet med min ledningsgrupp, men även med sonens klass. Musik och prylar kan anpassas efter tillfälle och ålder. Det här är bara mina exempel.
När det gällde min ledningsgrupp så hade jag valt ut vissa prylar som vissa personer skulle ta med. De visste inte vad prylarna skulle användas till och det blev många intressanta diskussioner och spekulationer inför aktiviteten. Resten av prylarna har jag fixat.
Alla prylar läggs på ett bord (eller en filt)
 
Deltagarna delas in i lag. Jag har sedan gjort en spellista på spotify med låtarna på. En från varje lag står vid bordet och när en låt börjar spelas, så gäller det att vara snabbast att ta rätt pryl. Jag är enväldig domare, så om någon tar "fel" pryl, får den läggas tillbaka. Jag brukar låta laget byta person vid bordet efter 3-4 låtar, så att alla får vara med.
Flest prylar när låtlistan är slut vinner. Jag brukar ta med några extra prylar, så att det inte bara är EN pryl kvar till sista låten.


 
 
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: aktivitet, fest, klassaktivitet, lekar;