God Jul & Gott Nytt År - sen lägger vi ner bloggen!

Nu har det snart gått ett år sedan Marie och jag kom på att vi skulle starta en blogg. Vi tyckte att det skulle vara en kul idé att göra något tillsammans, försöka inspirera och dela med oss av våra erfarenheter. Vi tänkte oss att bloggen skulle handla om allt möjligt, men med fokus på sånt som har med livskvalité att göra.
Ur ett brett perspektiv skulle vi skriva, tipsa och inspireraom; resor, shopping, kost, träning, humor, guldkanter i vardagen och hur man undviker att slå knut på sig själv. Vi valde att betala för en egen domän och för att slippa ha reklam på bloggen. Vi hade kanske någon idé om bloggen skulle kunna bli början till något som vi skulle kunna driva lite mer affärsmässigt i framtiden. Så blev det inte.
Nu när vi ett år senare tittar i backspegeln på det gångna året, så kanske bloggandet ibland ledde till att vi faktiskt slog knut på oss själva. För min egen del, så älskar jag att skriva. För 1,5 år sedan gick jag en författarkurs och hade någon dröm om att skriva en bok någon gång. Kanske gå i min pappas fotspår. Bloggandet såg jag som ett sätt att testa på skrivandet i liten skala. Vi kan dock konstatera att bloggandet tog alltför mycket tid. Så här i efterhand så inser jag att nog hade fått ihop en hel roman istället för att blogga. Tidsmässigt alltså.
Nu har idéerna börjat sina om vad vi ska blogga om. Succén med bloggen är i ärlighetens namn inte jättestor. Tror att man antingen ska vara kändis eller 17 år för att lyckas. Vi har dock haft ett gäng trogna följare och vi är jätteglada att ni hängt med oss!

Jag har satt ihop en "livsplan checklista" på skoj med vad man vill prioritera i livet och vi kom fram till att man behöver prioritera om och plocka bort saker för att hinna njuta av livet. Bloggen blev bortprioriterad...=(

Vi har därmed bestämt oss för att lägga ner bloggen. Det känns lite vemodigt på ett sätt, men samtidigt skönt nu när beslutet är taget.

Tack för tiden som varit! Hoppas att vi har inspirerat er på något vis och kanske bidragit med lite humor i vardagen.Skickar med några tips som vi bloggade om i våras i positivt tänkande. Kanske även kan vara bra för er att fundera på vad ni vill priorietera i era liv, vad ska ni lägga tid på, vad vill ni göra, vad kan ni sålla bort, vad tänker ni göra för att njuta mer av livet?

Det är lätt att till och från tänka och känna att man inte är bra på nåt. Man är självkritisk. Därför tog jag till en liten kreativ övning idag. Skriv ner på små lappar en mängd bra egenskaper eller sånt som man kan vara bra på. Tänk helt fritt! Det kan vara alltifrån "Bra på att baka kladdkaka", "bra på att plocka ur diskmaskinen", "bra på att sjunga", "bra på att byta däck", "bra på att hålla kontakt med vänner" osv... Skriv även bra egenskaper. Släpp lös fantasin!

 
Tänk sen när du går och lägger dig på kvällen att du har så fullt med "bra-lappar" i den där skålen, att inte några dåliga skulle få plats. Fokusera på det bra! Då somnar du med en positiv känsla.
Har du svårt att komma på bra egenskaper så kan du alltid välja något i listan nedan. Även om vi bor i Sverige och lever under rådande Jantelag, så tror jag nog att alla kan hitta lite bra egenskaper nedan som man kan bocka för. Vilka bra egenskaper passar in på dig? Välj ut minst 10 egenskaper eller bra saker som du tycker stämmer in på dig.
Kanske kan ni ta en paus i vardagen. Vad har ni för högar?

Min "livsplan checklista" utgår ifrån att man värderar hur man trivs med;
* arbete
* utbildning
* relationer (familj, vänner, kollegor, chefer, partner)
* fritidssysselsättningar
* hälsa, må bra, tar hand om sig själv, kost, träning, glädje
* mål man vill uppnå i livet (jobbar man mot dem på ett bra sätt?)
* njuter av livet (gör man det?)
* personlighet
* boende, ekonomi och andra mer hårda fakta

Utifrån hur man värderar om man är nöjd med ovanstående eller om något behöver förändras så gör man en plan för sig själv. Exempelvis prioriterar upp eller ner saker, planerar förändringar...osv
 
Lycka till och ta hand om er där ute!

//Anna (och Marie)

Äntligen sol, blå himmel, bikini, bad & värme

I fredags åkte maken och jag på tu man hand till Gran Canaria för avkoppling, ladda energi, få tid för varandra och sol & bad.
Tyvärr har vädrets makter inte alls varit med oss. Det har varit helt mulet och regnat en hel del. Det tar tyvärr lite udden av det som skulle bli en superskön semester. Vi har dock tagit långa promenader, läst böcker & hunnit prata mycket långt borta från vardagens stress och inte en enda tid att passa!
Igår åkte min "bonussvärmor" och jag och shoppade för att hitta på nåt i det mulna vädret. Vi åkte till Atlantica som ligger nära flytplatsen. Vi tog buss dit och jag harvade mig fram med hjälpa av min 20 år gamla skolspanska =).

Medan vi satt där i köpcentret och tog ett glas vin, så sprack det upp.
Jabbadabbadoo!!
Fort som fan åkte bikinin på när jag kom tillbaka till hotellet! Vi bor på ett Blue Couple hotell där inga barn får vara. Det är visserligen lugnt och skönt, men det innebär också att vi nog är 30 år yngre än medelåldern på hotellet...😄
På morgnarna har jag tagit en löpartur innan frukosten och idag var första dagen med sol. Så härligt! 

Vad slår en joggingrunda utmed stranden? Längtar hem till barnen, men inte snålblåst, mörker, snöblask och julstress. Vi njuter av lite mer avkoppling och fint väder ett par dagar till och funderar inte på det andra!
Dagens boktips;
Både maken och jag har nu läst Potensgivarna. En charmig historia som ger läsaren anledning att dra på smilbanden! 
Vi bodde på IFA Beach i San Agustin på Gran Canaria.
Har ni fest eller? Vad går upp mot lite chips och vin i tandborstglas på balkongen? =D
Maken (och jag) blev bjudna på middag av svärfar och hans sambo i Playa Ingles.
 
Anna

Bonusbarn och husvakt

 
I fredags åkte Anna och hennes man till varmare breddgrader för att fira mannens födelsedag. Så då flyttade jag ut till landet och blev bonusmamma till deras två söner. Nu har jag en dotter som är precis i åldersspannet mellan grabbarna, så det är en skala på 11, 12 och 13 år. De är ganska självgående och sysselsätter sig på ungdomars vis (framför datorn) men att laga mat som passar alla och få logistiken från stan till landet, fritidsaktiviteter, kompisar, skola och fritidsgård att gå ihop är utmaningen. Och jag som bara är van vid ett barn...
Hittills har allt gått bra, anpassat måltiderna med två alternativ, så alla blir mätta och glada. Idag lyxade vi till det med fläskfilé, klyftpotatis/pomme och bearnaisesås vilket passade alla tre barnen. Har även tagit mig friheten, då man blivit husägare för en vecka, att bjuda hem gäster under helgen och njutit av den fina SPA-avdelningen.
Ja, snart har den här veckan gått och huset står kvar (trots hård blåst under lördag och söndag så tv-kanalerna försvann). Om några dagar blir det dax att bli stadsbo igen. Hmm, undrar just hur den omställningen kommer kännas??? 
/Marie
 
Kategori: Allmänt Taggar: Njuta av livet