Positivt tänkande

Satt å funderade lite på det här med positivt tänkande. Det är ju inte alltid så lätt. Själv har jag haft ett psykbryt pga trilskande IT-system på jobbet idag. Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta, men kan ibland vara lika bra att först bryta ihop och sen gå vidare. 
Det är lätt att till och från tänka och känna att man inte är bra på nåt. Man är självkritisk. Därför tog jag till en liten kreativ övning idag. Skriv ner på små lappar en mängd bra egenskaper eller sånt som man kan vara bra på. Tänk helt fritt! Det kan vara alltifrån "Bra på att baka kladdkaka", "bra på att plocka ur diskmaskinen", "bra på att sjunga", "bra på att byta däck", "bra på att hålla kontakt med vänner" osv...
Skriv även bra egenskaper. Släpp lös fantasin!
Tänk sen när du går och lägger dig på kvällen att du har så fullt med "bra-lappar" i den där skålen, att inte några dåliga skulle få plats. Fokuser på det bra! Då somnar du med en positiv känsla.

Har du svårt att komma på bra egenskaper så kan du alltid välja något i listan nedan. Även om vi bor i Sverige och lever under rådande Jantelag, så tror jag nog att alla kan hitta lite bra egenskaper nedan som man kan bocka för. Vilka bra egenskaper passar in på dig? Välj ut minst 10 egenskaper eller bra saker som du tycker stämmer in på dig.
 
Tänk vad bra du är!!
Mina 10 får nog bli:
engagerande, glad, humoristisk, initiativrik, inspirerande, kreativ, motiverad, driftig, omtänksam, påhittig
//Anna
 
Kommentera inlägget här: