Vårens primörer

Nu kan vi väl äntligen säga att våren är här för att stanna. Med solen i ögonen under förmiddagens powerwalk är det snart dax för att laga lunch. Som barn förstod jag inte hur man kunde tycka lax var gott men som tur är utvecklas både smaksinnet och förståndet (för hoppningsvis) med åren.
Här nedan tänkte jag inspirera till en riktigt god lunch/middag hämtat ur Lustfyllt med ViktVäktarna.
Lax- och sparrisgratäng (2 port)
ingredienser
1 msk flytande margarin
2 msk vetemjöl
1 1/2 dl grönsaksbuljong
1 1/2 dl lättmjölk
2 tsk pressad citron
salt och nymalen svartpeppar
150 g sparris i bitar
2 laxfiléer á 125 g
2 tsk nyriven parmesanost
1 msk färska brödsmulor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop margarin, mjöl, buljong och mjölk i en kastrull och låt koka under omrörnining.
Sänk värmen och låt småputtra i 3 minuter. Rör ner pressad citron, smaksätt med salt och peppar.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 3 minuter tills den preci är mjul. Häll av och lägg i en ugnsform. Lägg laxen ovanpå och häll över.
Blanda parmesanost och brödsmulor och strö över. Gratinera i ugnen i 20 minuter tills fisken är färdig, yta är frasig och gyllenbrun.
PS. För er som räknar kalorier så innehåller en portion ca 390 kcal.
Kategori: Kost & Recept Taggar: Lax och sparris, Lustfyllt med Viktväktarna;
Kommentera inlägget här: