Boktipset - Bosöns Kokbok

Petra Lundström, den andre författaren, har jag också fått äran att lyssna på vid en kostföreläsning som Stockholms Idrottsförbund anordnade. Dessa två kvinnor är bland annat anlitade av både RF och SOK för att sprida kunskap till elitaktiva om kostens betydelse för prestationen.
Förutom recept på frukost, lunch och middag hittar ni även välsmakande efterrätter, mellanmål, såser och rörer. Den tar även upp matallergier och matintollerans, dieter, myter om kost och hur man får en måltid att passa alla i familjen.
Nu stunder helgen och kanske har ni middagsbjudningar på gång och frågan som alltid dyker upp är vad man ska bjuda på. Här kommer mitt tips på efterrätt hämtat ur Bosöns Kokbok:
Fruktsallad med nöttopping (4 port)
2 bananer, 2 kiwi, 1 äpple
200 g röda vindruvor
1 bit melon
2dl jordgubbar
några kvistar färsk mynta
1 lime
2 dl blandade nötter, mandlar och frön
honung
3-4 dl turkisk yoghurt
1-2 tsk vaniljsocker
200 g röda vindruvor
1 bit melon
2dl jordgubbar
några kvistar färsk mynta
1 lime
2 dl blandade nötter, mandlar och frön
honung
3-4 dl turkisk yoghurt
1-2 tsk vaniljsocker
Skiva och tärna frukt och bär, grovhacka myntan och lägg i skålen. Pressa limesaft över frukten. Lägg nöter och frön i torr stekpanna, ringla över honung och rosta på medelhög värme. Se upp så inte nötterna bränns vid. Rör ihop yoghurt och vaniljsocker. Lägg upp frukten i cocktailglas, toppa med vaniljyoghurt och nötter. Garnera med en myntakvist.
Trevlig helg!