Sju års väntan är över

Det var inte många experter som trodde på de svenska Tre Kronorna. Kanske semifinal men där tar det slut sa dom. Men det svenska hockeylandslaget ville något annat. Efter matchen mot Kanada visade laget en oslagbar kämpa-anda och vinnarskalle. När Sverige satte den vinnande straffen var tårarna nära.
Att sedan vinna över Finland i kvartsfinal var det väl ingen som tvekade på?
Kvällens VM-final såg tuff ut under den första periodens 10 minuter. 8-0 i skottstatistik till Schweiz men sedan vände det. 2-1 efter första perioden till Sverige, en målfattig andraperiod 0-0 och sedan kom den nagelbitande tredjeperioden. Bra försvar i numerärt underläge och sedan satt tredje målet i den Schweiziska kassen.Ikväll har Sverige skrivit historia genom att vinna hockey-VM på hemmaplan med siffrorna 5-1.
Vad vore ett land utan sina idrottsstjärnor? Jag antar att Sveriges landslag skapat många nya drömmar hos våra unga idrottare. Och för oss vanliga motionärer i TV-soffan känns livet lite lättare:)
 Grattis Sverige till det välförtjänta VM-guldet!!!
Godnatt mina vänner, i kväll kommer jag sova gott.
Målen igen:
Alla%20Sveriges%20Guld-M%C3%A5l
/Marie

Wallsten:

Var på plats live och såg finalen, då utan vetskap att Sverige aldrig tidigare hade vunnit ett ishockey-VM på hemmaplan. Jag har arbetat med elitishockey under ett par år på 1990-talet men kan ändå inte låta bli att förundras över att det krävs idrott för att få alla "mellanmjölkssvenskar" att leva ut i äkta glädje och det utan att skämmas. Denna minnesbild och Fredrik Petterssons "stänkare" till straff mot Kanada var veckans höjdare.