Rabarber x 3

Idag tänkte vi bjuda på tre recept där rabarbern får stå i fokus.
Rabarberpaj
1 dl socker
1 dl vetemjöl
50 g smör
2 msk potatismjöl + 1 dl socker
5-6 st rabarber
Gör så här:
Skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Om skalet är tjockt bör det tas bort. Lägg sedan i en pajform och strö potatismjöl+sockerblandningen över. Ställ in i ugnen 225 grader i ca 10 minuter.
Blanda socker, vetemjöl och smör i en bunke och använd degkrokar tills du fått en smuldeg. Strö över degen över rabarbern och ställ åter in i ugnen i 250 grader cirka 10 minuter eller tills det fått en gyllenbrun färg.
Servera med vaniljsås!
(mamma Landhs recept)
Rabarberflarn med frysriven vit choklad (8 st)
1 rulle färsk smördeg (250 g)
1 1/2 rabarberstjälk (200-250 g)
1 dl florsocker
50 g fryst vit choklad (lättare att riva)
Gör så här:
Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Kavla den lite tunnare.
Skala rabarberna och skär den i 10 cm långa bitar, antingen med kniv eller hyvla med osthyvel.
Lägg rabarberskivorna omlott på degen. De ska bilda rektanglar. Det får plats 6 rektanglar på degen. Skär bort deg runt rektanglarna med en kniv så att ca 1 cm deg finns kvar runt rabarberna.
Ta den bortskurna degen och kavla tunt på mjölat bakbord. Gör ytterligare 2 rabarberflarn och lägg på plåten.
Sikta florsocker över rabarbern och ställ in plåten i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Riv rikligt med choklad över flarnet och servera med vaniljglass.
(recept från Coop Mer smak nr 4 2013)
 
Raberber- och Grapedrink (4 glas)
300 g rabarber
1 dl socker
1 krm salt
Lägg ovan ingredienser i en kastrull och låt dra 1 timme. Häll sedan 1 dl vatten över rabarbern, koka upp och låt koka i 5 minuter. Låt svalna och sila av.
Fördela 2 1/2 dl "rabarbervatten", 1 dl färskpressad grapefruktjuice och 1 1/2 dl färskpressad citronjuice i 4 stora glas. Fyll på med is och mineralvatten. Garnera gärna med skivad grapefrukt eller rabarber.
Om ni vill göra den lite starkare kan 3 cl tequila och 1 cl campari tillsättas i varje glas.
(recept från ICA buffé nr 5 2013)
/Marie
Morsis:

Ja tack, ja tack och ja tack :)

Svar: Hoppas det ska smaka:)
Wila

Kommentera inlägget här: