Hurra för att bo i Sverige och betala skatt!

Som jag skrev tidigare i veckan har jag tillbringat två intressanta dagar förra veckan med möten med personer från andra Europeiska länder i ett EU-projekt*.
I vilket fall som helst så fanns det representanter från olika delar av Europa med. Jag insåg hur bra vi har det i Sverige i jämförelse med andra länder. Det är ju inte alltid kul att betala så mycket skatt, men i vårt samhälle fungerar många saker relativt bra tack vare skatten. 

När jag satt och pratade med personer från Rumänien, Bulgarien och Grekland så framkom att de exempelvis kan ha en arbetslölshet på ca 40 % och bland ungdomar är den så pass hög som 60 %. En normal månadslön ligger på 300-500 EUR i månaden. Trots de låga lönerna kostar ändå mat och boende mycket. Gapet mellan de som bestämmer (och tjänar mycket) och de flesta arbetande (som tjänar dåligt) är enorm. Skatten ligger på 10 % och det säger sig ju självt att det räcker inte så långt till sjukvård, infrastruktur, utbildning, socialt skyddsnät och utveckling av samhället. Många står långt utanför...
Ibland kan ett sånt här möte ge ett bra perspektiv på livet och hur bra vi faktiskt har det här i Sverige.
Det finns mycket som kan bli bättre, men vi ligger i framkant på många områden. Det är bara att jobba vidare för framtida utveckling.
Sen håller jag väl inte med dem som påstår att "det är sexigt att betala skatt" eller "det är kul att betala skatt", men det är faktiskt bra för att få samhället att fungera någorlunda.
Hurra för att bo i Sverige! Mycket är bra, men mycket kan bli bättre... 
 
/Anna
 
*Det är projekt för att utveckla och främja socialt företagande. För att vara ett socialt företag krävs att man skapar arbete för människor som står utanför arbetsmarknaden och att deltagarinflytandet i verksamheten är stor. Sociala företag har alltså en dubbel affärsidé; att utveckla människan, samtidigt som man producerar och säljer varor och tjänster på marknaden.
 

Swish!

Nu har jag tagit tag i det!
Skaffat Swish.

Mina gamla bankkollegor har tjatat lite ett tag. Men nu så!
Det är faktiskt riktigt smidigt. Exempelvis om man går ut ett gäng och äter och ska splitta på notan. Då "swishar" alla bara över sin del av notan till den som betalat hela summan. Eller om man går ihop med kollegor på jobbet, släkten eller kompisgänget och skramlar till en present så kan man bara swisha över summan.
Verkligen smidigt och nu är även otekniska jag med i matchen. Nu gäller det bara att alla andra i ens bekantskapskrets också skaffar sig det, så kommer allt gå jättesmidigt.
Kanske några av er sitter och undrar över vad jag pratar om?
Nu kan du skicka pengar till personer som har konto i en annan Swish-ansluten bank. Med Swish behövs inga kontonummer för att skicka pengar. Du betalar enkelt - via mottagarens mobilnummer med ett sms.Swish ansluts till ditt bankkonto. Pengarna är på kontot direkt, även om mottagaren eller avsändaren har en annan bank. De flesta storbanker är anslutna. Du behöver ha en internetbank och smartphone, men sen är det snabbt ordnat.

Det tog mig ca 5 minuter att fixa med Swish.
  • Logga in i din internetbank
  • Anslut dig till Swish
  • Beställ Mobilt BankID
  • Ladda ner och aktivera appen "BankID säkerhetsapp" (via App Store eller Google Play)
  • Ladda ner och aktivera appen "Swish betalningar" (via App Store eller Google Play)
Läs mer här om vad Swish är eller ett test av betalappar här.
Än så länge är tjänsten gratis på bankerna, men från 1 juli kan det kosta ca 1 kr per transaktion, men det kan väl jag tycka att det är värt för att slippa kontanter eller behöva logga in på internetbanken för att föra över pengar.
 
Nu skaffar vi swish så vi kan sms:a över pengar när vi splittar på notor eller skramlar till presenter!
Kategori: Allmänt Taggar: slippa kontanter, smidig betalning, swish;

Uppskatta de små sakerna...

Kategori: Allmänt Taggar: uppskatta de små sakerna

Gör saker du tycker om!

 
 
Vad brinner du för? Vad får dig att skratta? Vad får dig att må bra?
Kategori:

Att ha självdisciplin och vara strukturerad

Ja, det är kanske lättare sagt än gjort.

Idag har jag förmånen att få jobba hemifrån. Då gäller det att ha självdisciplin. Det är lätt att man börjar styra med annat. 2005-2007 bestämde jag mig för att börja plugga till civilekonom på lite äldre dar (jag var runt 30 år). Alternativet för mig var att läsa på distans för att få ihop vardagen. För att kunna studera med en 1-åring och en 4-åring, bo på landet, husrenovering och jobb så var distansutbildning min lösning. Det svåra när man läser på distans eller jobbar hemma är just att fokusera på det man ska och inte allt annat (städning, tvätt, surfa på nätet, fixa med nåt mm). För att få det att fungera brukade jag göra ett schema över dagen eller veckan, där jag bokade in vilka tider som jag effektivt skulle sitta med vissa uppgifter, pauser, fika/lunch osv.

Vilka pauser man vill ha är ju helt individuellt. Vissa tycker att en paus är att läsa tidningen, andra att motionera, en tredje att surfa på nätet eller prata skit med nån i telefon, någon vill ta en fika medan vissa vill snickra osv. Man behöver hitta ett sätt där man får gjort det man behöver gällande jobb/studier, men även lite pauser för att hämta ny energi.
Lyckas man planera och strukturera dagen så hinner man både med det man "måste" och det man tycker om att göra.
Idag såg mitt schema ut så här:
07.45 - 08.00 Planera dagen
08.00 - 09.30 Få iväg barn till skolan.Läsa igenom diverse material gällande mitt nya uppdrag.
09.30 - 10.00 Fikapaus + röja i köket
10.00 -10.45 Mejla, ringa, boka in möten till kommande vecka
10.45 - 11.30 En löpartur i skogen. Skönt med frisk luft och lite motion. Det här den verkliga lyxen med att jobba hemma! Energi till eftermiddagen inhämtas.
11.30 - 12.30 Sammanställer noteringar från förra veckans möten
12.30 -13.00 Lunch
13.00 - 15.00 Läser in mig på mer material, surfar runt efter mer information på nätet, sammanfattar det jag hittar. 
15.00 - 15.15 Paus
15.15 - 16.30  Reflekterar över vad jag  och inte gjort under dagen och vad jag har på att-göra-listan.

Nu låter jag kanske som värsta planeringsfreaket. Jag har givetvis inte hållit dessa exakta tider, men jag har ändå haft dem som hållpunkter och därmed fått mer gjort än om jag inte haft någon plan alls. Det är ganska skönt när man känner att man kan checka av saker man gjort på en lista.

Nu är klockan 16 och jag har hunnit med en hel del arbete, men även motionerat, röjt i köket och tagit lite pauser. Känns som att jag fått en hel del gjort och då är det långt till kvällen. Planerar man lite får man tid över till något kul.

Bilden nederst är från min motionsrunda i skogen. Grönt och frodigt. Bilden på maskroshavet är tagen över ängen bredvid vårt hus.

Artiklar om självdisciplin: 10 tips för bättre självdisciplin - bli en doer samt En muskel värd att byggas: självdisciplin

/Anna

 

Mors dag

Det blev ingen eltandborste!
Jag fick en snygg klänning av familjen och nu står de och lagar tacos åt mig. Som en extra bonus så har vi hejat fram sonens fotbollslag till en vinst med 7-4 idag. Grabbarna och tjejerna i laget är vana vid att förlora med tvåsiffrigt titt som tätt, så det här var jättekul. Bra spel och en skön inställning av hela laget. Ett gäng glada 10-åringar, gör även en mamma glad!

Efter att ha varit på partaj igår kväll fram till småtimmarna (vilket inte händer så ofta nu för tiden) så kommer jag somna ovaggad ikväll - nöjd med dagen.
Dessutom fick jag en tidning och min favoritchoklad av min bloggkollega Marie som Mors Dags present, ifall min familj skulle ha missat...=) Tack för omtanken, Marie!

Klänningen: Henri Lloyd. Köpt på Skeppamarin.

//Anna

En regnig dag

Denna dag började med solsken, sedan kom vinden och till sist regnet. Nu hann jag med en motionsrunda innan regnet tilltog. Men egentligen gäller det att gilla läget. För allt som vi inte kan påverka och som vi ändå förbarmar oss över stjäl vår energi. Det gäller inte bara vädret!
Det positiva med dåligt väder är för mig att pollenhalten lägger sig lite och jag slipper se ut som om jag festat konstant i en vecka. Idag kommer jag även utnyttja den regniga dagen till att göra allt som behöver göras inomhus.
Vill dela med mig utav "En regnig dag" från boken Varför växer gräset?
En man stod på sin veranda och kurade. Det ösregnade och han behövde samla kraft för att gå de hundra stegen till bilen.
Då kom en liten grabb cyklande i ösregnet. Han viftade med handen och ropade glatt:
- Vilken tur att det regnar.
- Jaså, svarade mannen, varför det?
- För att jag har min nya vattentäta klocka på mig.
/Marie
 
 
Kategori: Allmänt Taggar: energitjuvar, regniga dagar;

Tänk att det har gått tre år...

Idag är det tre år sedan min mamma gick bort. Det är svårt att förstå att det redan gått tre år sedan jag senast kramade om världens bästa mamma och den värsta dagen i mitt liv. Det känns overkligt. På något vis går livet vidare, fastän man inte tror det till att börja med. Jag saknar henne fortfarande väldigt mycket. Allt som hände i samband med mammas plötsliga bortgång har trots allt stärkt mig. Alla de liter tårar jag fällde, alla sorg, all besvikelse på hur orättvist livet är har på något vis stärkt mig. När livet är ibland är tungt försöker jag tänka "hur skulle mamma resonerat nu? Vilka råd skulle hon ha givit mig? Vad skulle mamma gjort i mitt ställe?"
Hon finns med mig, fast på ett annat sätt. Jag skulle dock ge vad som helst för att få krama om henne. En positiv sak till följd av hennes bortgång är att min bror och jag fått en mycket närmare relation. Nu har jag varit och gjort lite extra fint vid graven, dels för treårsdagen och dels för att det är mors dag i morgon.
Hade mamma levt idag skulle hon garanterat suttit i en solstol med en kopp kaffe, så det ska jag ta å göra nu!
Sen ska jag välja outfit till kvällens fest, som vi ska på. Shopping, kläder och skor var ett av mammas och mina gemensamma intressen. Hon sitter förmodligen där uppe i himlen och ler åt mig när jag vänder ut och in på garderoben...=)
Ta hand om varandra där ute och njut av nuet!

För er som nyligen förlorat någon;
det finns ett ljus i tunneln!
Läs min historia i ett tidigare inlägg, vad som hände och hur man går vidare.
 


/Anna
Kategori: Allmänt Taggar: det finns hopp, livet går vidare, mammas bortgång;

Hur tänkte du nu?

Idag for vi runt på diverse elektronikföretag för att i ren panik införskaffa en ny diskmaskin. Den vi haft i fem år har havererat och ingen i familjen är särskilt sugen på att diska för hand.
I vilket fall som helst, så när vi kliver in på en av de största kedjorna så möts vi av en skylt "Du har väl inte glömt mors dag på söndag?" Ja, jag vet inte vad jag ska säga om detta erbjudande, men jag kan med största sannolikhet gissa att det är en man som kommit på det här fina pangerbjudandet till mors dag. Med tanke på vad jag skrev härom dagen om present till Mors Dag, så tror jag inte att idékläckaren riktigt förstått vad vi kvinnor vill ha. Det är i alla fall inte extremt många som skulle bli jätteglada för att få en eltandborste...
 
Med lite god vilja kan man tänka att det är omtänksamt att ens barn/man/sambo (eller vem som stått för inköpet) köpt något bra för tänderna, men jag tror ändå att det vara en promille som skulle föredra en eltandborste i present framför en ansiktsbehandling, en middag, en blombukett eller ett smycke...=)

Även om jag är nöjd med min eltandborste, så är det inget jag vill ha i present, utan något praktiskt som man köper ändå. INTE som present.
Till marknadsföraren; Hur tänkte du nu?

/Anna

choklad - rena drömmen

Jag måste bara tipsa er chokladälskare...

Härom dagen gjorde jag ett studiebesök i en pralinverkstad som gör handgjorda chokladpraliner. Jag vill gärna tipsa om Cacaobönorna på Djurgårdsgatan 37 i Linköping.
Det är en liten charmig butik där du kan köpa handgjorda chokladpraliner, tryfflar, gräddkolor som de säljer i olika presentförpackningar. Pralinerna till höger är de som jag köpte. Några gav jag bort och några smaskade jag i mig själv...=)
Jag fick dels se hur de tillverkar dem, men även smaka godsakerna. En av mina favoriter är chilitryffeln. Gott till kaffet! Ska du bjuda på fredagsfika på jobbet eller bara ha nåt litet till dessert så passar det här perfekt! Kanske en gå-bort-present eller något för företagaren att ge till kunder?
En annan kul grej som de hade var att man kan boka in sig med en liten grupp (jobbet, tjejgänget, möhippan osv) och gå en kurs i pralintillverkning.
Mer info hittar du här.

//Anna
 

Resmål Malaga

För två veckor sedan åkte vi till Malaga. Min pappas fru fyller 60 år och vi åkte därför på en resa tillsammans.
Det var vi i min familj, min bror + sambo, pappa med fru samt hennes dotter med familj. Sammanlagt var vi 11 personer mellan 1 och 67 år. Av smidighetsskäl flög några av oss från Skavsta och några av sällskapet från Arlanda. Vi hade hyrt ett hus i Torremolinos strax utanför Malaga. (Se här). Det här huset hade gott om plats för oss 11 personer. Vi hade ett sovrum per familj minst och ett badrum var. Dessutom kök, vardagsrum, gillestuga, pool, utespa, grillmöjligheter mm. Det var bara ett par hundra meter till strand, livsmedelsbutik och diverse restauranger. Ville man ta sig smidigt till Malaga, så låg tågstationen bara några hundra meter bort. Det gick snabbt att ta sig in till Malaga och det kostade knapp 2 EUR.
Vi hade valt att hyra ett par bilar, så att vi kunde åka runt och titta på olika saker. Under veckan åkte vi bland annat till Marbella, Linbanan i Benalmadena upp till bergstoppen, besökte ett aqualand så att barnen fick leka av sig mm. Vi hade planer på att gå på en fotbollssmatch i Spanska ligan men det blev inte av. Är du sugen på shopping så kan man dels välja på  butiker i El Corte Ingles, strosa runt på Malagas shoppinggata Calle Larois eller åka till köpcentrumet Plaza Mayor i närheten av flygplatsen.
Några av veckans höjdpunkter:
1. Besöket i orten Nerja.
Dels fanns det helt otroliga grottor där. Väl värt ett besök. Nerja hade även väldigt mysiga stränder. Det här var nog vår bästa dag på semestern, då den innehöll både häftiga upplevelser och avkoppling på stranden.
2. Semesterns klart bästa restaurang var i Malaga - Tapeo de Cervantes. Det är en liten liten tapasrestaurang, som inte rymmer många gäster. Därför fick vi gå till den lite större systerrestaurangen. Det var grymt god mat där! Många olika goda rätter och vinsorter. Missa inte någon av desserterna; chokladmousse, brownie eller äpplekaka. Alla var så goda, så vi gick dit två gånger under vår semester.
3. En riktigt kul och lyckad grej som vi gjorde var att vi hyrde in ett spanskt par, som dels lagade typiska spanska rätter åt oss i vårt kök, men även höll i en vinprovning. Mysigt att kunna sitta ute på altanen och prova olika spanska rätter och spanska viner. Helt klart en lyckad kväll!

//Anna
 
 
 

Energiladdning

Idag kände jag mig helt orkeslös efter lunchen. Det lättaste valet hade varit att sitta kvar vid bordet men det hade inte gjort mig piggare. Det är då som viljestyrkan sätts på prov. För att ta sig ut, även om regnet hänger i luften, gör mig faktiskt piggare och mer kreativa.
Även om vårt kontor ligger mitt i centrala Norrköping finns det ett helt underbart promenadstråk runt Motala ström. Att ha närheten till vatten i en stad är för mig rena lyxen. Bara att höra vattnet gör mig lugn och att vara fysiskt aktiv rensar mina tankar.
Nu är jag redo att möta mina deltagare igen med positiv energi!
Hur gör ni när energin tryter?
/Marie

Kurs i kindpussar

Ja, det hade jag behövt gå, det blev jag varse igår.Jag har tillbringat ett par intressanta dagar med personer från andra europeiska länder i ett EU-projekt i ett par dagar. Jag borde givetvis kollat upp vad som gäller med kindpussar. Det där är varken något jag känner mig bekväm med eller något som jag riktigt har kunskap om. Jag fick lite småpanik när jag insåg att här ska pussas med alla när vi tog farväl. "Jaha, hur är det nu? Är det höger, vänster, höger eller tvärt om. Tror att jag hört att man i vissa länder kör två gånger, medan andra kör tre gånger...Hjälp, hur ska det vara!?" Dessa tankar for runt i mitt huvud. Jag klarade av de första ganska skapligt, men sen fick jag kortslutning när det var dags för kindpussar med en rejäl kvinna från Rumänien. Givetvis tog jag fel håll och det höll på att bli en puss på munnen istället. Ja, men nu har jag lärt mig att inför internationella möten, så ska jag läsa på hur dessa kindpussar ska gå till! Man lär så länge man lever...

/Anna
Kategori: Allmänt Taggar: internationella möten, kindpussar;

Vägskäl

Höger eller vänster?
Svårt val kanske men svaret ligger i ditt mål. Vilken väg behöver du ta för att uppnå målet? Vad är ditt specifika mål? Hur långt har du kommit på din genomförandeplan?
Kan du svara på ovan frågor blir valet genast lite enklare.
"Ett mål utan plan är endast en önskan"
Själv gjorde jag både ett höger- och vänstervarv i motionsspåret idag. Varför då? Jo, för springer/går/lunkar man samma slinga varje gång vänjer sig kroppen vid den belastningen. Och vår kropp är smart, för den tar inte ut sig mer än nödvändigt. Därför bör vår träning vara både varierande och utmanande. Nu säger ni säker att det även ska vara roligt men jag har nog aldrig tyckt att löpning är roligt. Däremot är känslan som infinner sig efter en löptur otroligt skön. För mig räcker det inte med bara den sköna känslan - för mig är målet motivatorn!
Hur ser din plan ut för att nå ditt mål?
/Marie

Till alla er där ute som har en mamma att visa lite omtänksamhet mot

På söndag är det mors dagoch jag tänkte hjälpa er lite på traven. Kanske främst riktar jag mig till er män som läser och tycker att det är svårt med presenter. Det jag vill klargöra är att ni dels bör ge er egen mor något för att visa uppskattning, men även tänka på att era barn har en mor, som skulle bli glad för lite ompyssling eller ett litet paket.
Nu förstår jag fullt ut att det kan vara omständigheter som gör att man inte bryr sig om varken sin egen mor eller sina barns mor, men i de bästa av världar...
Så till er karlar som nu i någon slags av panik ska köpa något kommer här lite tips.
Om hon inte tydligt uttalat att det är en praktisk grej hon vill ha, så vill hon inte ha det! Köp nåt med lite mer känsla;
* parfym
* presentkort på ansiktsbehandling
* choklad
* smycken
* eller varför inte boka in restaurangbesök?!
* Ni kan säkert hamna på plus om ni lagar en god middag hemma också för den delen.

* bjud på fika. Hemma eller på något mysigt fik
* Blombukett. (Undvik en bukett nejlikor från Ica för 39.90, med orange prislapp kvar på)
* När det gäller present till dina barns mor, så kanske du kan hjälpa dem att göra något gulligt till mamman.

Vi vill generellt inte ha manicker eller praktisksa grejer så som; dammsugare, stekpannor, funktionslångkalsonger, verktygskit, fönsterputsgrejer, domkraft, strumpor, en ny/extra fjärrkontroll, spolarvätska...
De flesta av oss tjejer kommer heller inte bli lyckliga för presentkort på Media Markt, Jula, Clas Ohlsson.
Gå på tipsen ovan, så kommer det säkert bli jättebra! Det viktiga är att du inte glömmer bort det helt och hållet! Även om vi tjejer säger att vi inte bryr oss om en "kommersiellt jippo" som Mors Dag och Alla hjärtans dag, så gör vi ju det. Vi vill gärna bli lite bortskämda och känna uppskattning! Men det har ni killar nog lärt er vid det här laget; att vi tjejer kan säga en sak och mena något annat...=)

Glöm nu inte bort mors dag på söndag! Själv har jag tyvärr ingen mamma att skämma bort, så jag får försöka skämma bort mig själv lite å mina barns vägnar...

Nu har jag generaliserat lite, men ni känner säkert er mor och barns mor själva och kan avgöra vad som skulle göra henne glad!
//Anna
 
 

Årets första dopp

Burr! Det var kallt! I lördags fick vi ett idiotiskt infall att vi skulle ta ett kvällsdopp när vi var i sommarstugan. Men när vi väl bestämt oss, så kom vi faktiskt i alla sex personer. Två personer i sällskapet simmade till och med ända ut till badflotten. Det blir ca 50 meter. Ni ser huvudet på min son ute vid badflotten. Jag är imponerad att vi tog oss i. Jag är känd som badkruka... Men nu är det gjort! På något vis blir man stärkt mentalt av att man klarat av det här...
/Anna
 

Vardagsmotion

Första helgen i sommarstugan för säsongen innebär visst trädgårdsfix. Det är väl inte riktigt min favoritysselsättning, men jag får se det som lite vardagsmotion.
Här finns varken åkgräsklippare eller självgående gräsklippare, utan en gammal hederlig Klippo som jag får dra för egen maskin. Faktum är att det är rätt avkopplande att gå där och klippa. Tanken får fritt spelrum samtidigt som jag får röra lite på mig och det blir fint i trädgården.
 
/Anna
 
Kategori: KOM I FORM Taggar: Klippo, Vardagsmotion, sommarstuga;

Lugnet infinner sig...

 I fredags åkte familjen + min bror med sambo till vår gemensamma sommarstuga. Det var första gången för året. Precis när man kliver ut bilen, så är det som att lugnet infinner sig. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det. Är det skogsluften? Är det att man inte har så många måsten? Är det närheten till skog och sjö? Ja, jag vet inte riktigt, men det är i alla fall en väldigt skön känsla. Det är här är avkoppling och livskvalité för mig.
 
 

Var med i Fotoutmaningen

Sju års väntan är över

Det var inte många experter som trodde på de svenska Tre Kronorna. Kanske semifinal men där tar det slut sa dom. Men det svenska hockeylandslaget ville något annat. Efter matchen mot Kanada visade laget en oslagbar kämpa-anda och vinnarskalle. När Sverige satte den vinnande straffen var tårarna nära.
Att sedan vinna över Finland i kvartsfinal var det väl ingen som tvekade på?
Kvällens VM-final såg tuff ut under den första periodens 10 minuter. 8-0 i skottstatistik till Schweiz men sedan vände det. 2-1 efter första perioden till Sverige, en målfattig andraperiod 0-0 och sedan kom den nagelbitande tredjeperioden. Bra försvar i numerärt underläge och sedan satt tredje målet i den Schweiziska kassen.Ikväll har Sverige skrivit historia genom att vinna hockey-VM på hemmaplan med siffrorna 5-1.
Vad vore ett land utan sina idrottsstjärnor? Jag antar att Sveriges landslag skapat många nya drömmar hos våra unga idrottare. Och för oss vanliga motionärer i TV-soffan känns livet lite lättare:)
 Grattis Sverige till det välförtjänta VM-guldet!!!
Godnatt mina vänner, i kväll kommer jag sova gott.
Läs mer på Aftonbladet. Läs om hyllningen i kungsträdgården här.
Målen igen:
Alla%20Sveriges%20Guld-M%C3%A5l
/Marie
 
 

Bara sport, bara sport, bara massor utav sport

 Kom nyss hem från Nya Parken i Norrköping där vi sett derbyt mellan IFK Norrköping och Åtvidaberg. Här petar IFK Norrköpings Smedberg Dalence in 2-1. Härlig stämning på Parken idag, trots lite gråmulet väder.Läs mer här
Nu tror jag det får bli hockeyfinal i TV-soffan. Min dos av sport idag blir således som åskådare...=)
Heja Sverige!
Kategori: Allmänt Taggar: IFK Norrköping, IFK Norrköping - Åtvidaberg, Ishockey VM-final, Nya Parken, Smedberg Dalence, Sverige - Schweiz;

Kreativa tankar

En av dom skönaste promenaderna för mig är att gå i skogen. Naturen ger mig ett lugn som inte går att finna någon annan stans. Idag var en perfekt dag då värmen och regnet gjort skogen grön och vacker. Det ända ljud som hördes var fåglarnas kvitter. Helt ensam var jag inte då jag hade sällskap av min familjs hund Ceasar. När han får välja promenadstråk går han direkt till stigen bakom huset. Då vi är ganska så ensamma i skogen kan han springa fritt i sin egen takt.
Visste ni förresten att de bästa mötena sker i en promenad - då båda hjärnhalvorna jobbar och vi blir på så sätt mer kreativa. Även om jag försöker släppa jobbet på helgerna kommer nya tankar och idéer just på mina promenader. Det gjorde det även idag så i morgon intar jag skrivbordet med ny energi och idéebank.
När blir ni som mest kreativ?
/Marie
 
 
 
 

Eurovision Song Contest 2013

Igår gick den 57:e upplagan av Eurovision Song Contest av stapeln och det i staden Malmö. Petra Mede skötte sin roll som kvällens programledare utmärkt. Vilka härliga klänningar och utstrålning hon hade! Och jag måste nog säga att alla 26 bidrag var bättre än förväntat. Det som förvånade mig var att Grekland kom så högt upp. Mina favoriter var så klart Sverige, Danmark och Norge men Azerbadszjan var väl värd sin andraplats.
Förutom att vi hemma i vår soffa gör en bedömning av låtarna brukar vi även ta med kläder och framträdande. Här kom Moldavien högt på min klädlista, häftig klänning och frisyr men inte den bästa låten kanske. Romäniens operasångare utmärkte sig också i mängden med sin fjäderprydnad och udda låt.
 
Min dotter höll på vårt eget bidrag, Robin Stjernberg, men tyckte sedan att Finlands bidrag "Mary me" var näst bäst. Trots att Danmark stod som segrare med låten "Only Teardrops" var hon fast besluten att alla hade röstat fel - för Robin var ju faktiskt bäst!
Vilka var era favoriter?
/Marie
Kategori: Taggar: Emmelie de Forest, Finland, Moldavien, Norge, Robin Stjernberg, Romänien;

Rabarber x 3

Idag tänkte vi bjuda på tre recept där rabarbern får stå i fokus.
Rabarberpaj
1 dl socker
1 dl vetemjöl
50 g smör
2 msk potatismjöl + 1 dl socker
5-6 st rabarber
Gör så här:
Skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Om skalet är tjockt bör det tas bort. Lägg sedan i en pajform och strö potatismjöl+sockerblandningen över. Ställ in i ugnen 225 grader i ca 10 minuter.
Blanda socker, vetemjöl och smör i en bunke och använd degkrokar tills du fått en smuldeg. Strö över degen över rabarbern och ställ åter in i ugnen i 250 grader cirka 10 minuter eller tills det fått en gyllenbrun färg.
Servera med vaniljsås!
(mamma Landhs recept)
Rabarberflarn med frysriven vit choklad (8 st)
1 rulle färsk smördeg (250 g)
1 1/2 rabarberstjälk (200-250 g)
1 dl florsocker
50 g fryst vit choklad (lättare att riva)
Gör så här:
Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Kavla den lite tunnare.
Skala rabarberna och skär den i 10 cm långa bitar, antingen med kniv eller hyvla med osthyvel.
Lägg rabarberskivorna omlott på degen. De ska bilda rektanglar. Det får plats 6 rektanglar på degen. Skär bort deg runt rektanglarna med en kniv så att ca 1 cm deg finns kvar runt rabarberna.
Ta den bortskurna degen och kavla tunt på mjölat bakbord. Gör ytterligare 2 rabarberflarn och lägg på plåten.
Sikta florsocker över rabarbern och ställ in plåten i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Riv rikligt med choklad över flarnet och servera med vaniljglass.
(recept från Coop Mer smak nr 4 2013)
 
Raberber- och Grapedrink (4 glas)
300 g rabarber
1 dl socker
1 krm salt
Lägg ovan ingredienser i en kastrull och låt dra 1 timme. Häll sedan 1 dl vatten över rabarbern, koka upp och låt koka i 5 minuter. Låt svalna och sila av.
Fördela 2 1/2 dl "rabarbervatten", 1 dl färskpressad grapefruktjuice och 1 1/2 dl färskpressad citronjuice i 4 stora glas. Fyll på med is och mineralvatten. Garnera gärna med skivad grapefrukt eller rabarber.
Om ni vill göra den lite starkare kan 3 cl tequila och 1 cl campari tillsättas i varje glas.
(recept från ICA buffé nr 5 2013)
/Marie

Sjösättning

Vi har letat efter en liten båt att ha i sommarstugan en längre tid. Där vi bor får man inte ha någon motor på båten. Inte ens elmotor. Valet föll till slut på Grynet - en trampbåt. Igår var det dags att få i henne i sjön. Jag ser framför mig hur maken och brorsan kommer trampa, barnen sitter längst fram medan jag och svägerskan ligger och solar eller mumsar ostbricka i den bakre delen.
Ser fram emot mysiga båtturer i sommar med lilla Grynet!
Anna

Fredag & sommarväder!

Idag har det varit ett underbart väder. Dessutom är det fredag. Det är inte fel. Inte fel alls. Jag tycker att vi festar till det med lite rose' & en bit primadonna!😄
För er som aldrig provat den goda osten till ett glas vin; ni har missat nåt!

Energiladdning pågår

Det finns hopp efter vintern! Äntligen börjar man få en liten förkänning av sommaren här hemma i Sverige. Nu när jag kom hem efter jobbet, så kunde jag sätta mig barbent utomhus med en kopp kaffe och bara njuta. Så skönt! Än så länge ingen badtemperatur, men man får ändå en liten försmak på vad som komma skall. I år tycker jag att vi bestämmer att det blir en kanonfin sommar i Sverige! Eller hur!?
Kategori:

Upp i det blå

När vi var i Malaga hamnade vi på en fågelshow uppe i bergen. Det var stekande hett där vi satt i solen och fåglar är inte precis min favorit. Men när vi sedan satt där så blev jag ändå imponerad och fascinerad. Dels över hur stora vissa fåglar var, dels över hur högt upp de flög (flera tusen meter upp i himlen) och att de faktiskt kom tillbaka efter en stund. Jag försökte fota falkar och örnar, men det var lättare sagt än gjort. Det gick undan när de flög. Den här bilden tyckte jag i alla fall blev ganska härlig. När jag var liten drömde jag om att jag skulle kunna flyga. Just den drömmen har aldrig slagit in =). Jag får fortsätta att drömma om andra lite mer realistiska saker...
Kategori:

Viljestyrka

För att lyckas göra sådant du alltid velat göra krävs en utvecklad självkontroll. Det är här som din viljestyrka kommer in i bilden. Saker vi gör sker inte av en slump utan någon stanns börjar din handling med en tanke. När viljan är tillräckligt stark kan vi ta kommando över våra impulser och bli proaktiva istället för reaktiva. Med det menar jag att vi allt som oftast är slavar under våra svaga impulser. Kanske gör ni vad andra gör och säger åt er istället för att ta kommandot och göra det ni själva vill?
Jag påstår att genom en stark vilja kommer ni vinna tillbaka er frihet. En stark vilja ger dig kontroll att skapa det liv du drömmer om i motsats till att bara finna dig i det liv du har. Vinsten av att välja din egen väg ger dig energi vilket i sin tur leder till ett friskare liv. Men för att lyckas krävs viljan att styra våra tankar. Slå bort alla negativa tankar och försök fokusera på bra och positiva tankar.
Om du har som mål att stiga upp klockan sex varje morgon för att hinna med ett träningspass innan frukost är det väldigt lätt att hitta ursäkter för att ligga kvar i sängen. Det är just här som din viljestyrka kommer in i bilden! Om du istället kan se det positiva med att stiga upp lite tidigare genom att se hur din kropp når en stark fysisk form, att du kommer känna dig piggare och orkar med något roligt även efter en arbetsdag. Hur skulle det kännas?
Arbeta med att slå undan dina negativa tankar för att istället ta siktet mot det positiva. Vi har alltid ett val - vad väljer du?
/Marie

Vad vill du skapa?

Min gamla skolspanska

Hemkommen från Malaga. När jag gick i gymnasiet för en sisådär 20 år sen (helt galet - 20 år!?), så läste jag spanska. Det är ju inte mycket av de kunskaperna kvar. Åker man till Spanien så inser man dock att många där pratar dålig eller ingen engelska alls, så jag fick försöka plocka fram mina spanskakunskaper.
En kväll skulle vi ringa och boka bord på en restaurang. Min bror (som aldrig läst spanska) ringer och frågar om de pratar engelska. Det gör de inte. Brorsan får ur sig ordet "reservation" och de förstår. Personen i andra änden frågar hur många personer vi är och jag kommer på mig själv med att räkna på fingrarna för att komma fram till att sju heter siete. Nästa fråga är vilken tid vi vill boka bord. Återigen räknar jag på fingrarna och kommer fram till att nio heter nueve.
Vid ett tillfälle så skulle jag och Moa åka in till Malaga med tåg för att shoppa lite. Vi förstår inte riktigt hur biljettautomaten fungerar och helt plötsligt åker mitt bankkort in i automaten och det känns som att den tagit kortet. Skit! Men då börjar det gå fram ringsignaler i apparaten och sedan säger en mansröst i apparaten;
"Hola!"
Moa och jag ser frågande på varandra. "Är det nån som pratar i apparaten?" Dolda kameran??
"Do you speak english?" säger vi till apparaten.
"No" svarar mannen kort och koncist.
Vi tittar på varandra igen och börjar skratta. "Vad gör vi nu? Det här klarar jag inte på spanska!".
Sen kommer mitt bankkort ut och vi står där som två frågetecken. En spanjorska som står bakom kommer fram och hjälper oss, medan vi fnissar.  
I övrigt fick jag beställa mat, glass, öl, vin och notan på min minst sagt knackiga spanska, men det gick! Det är bara att våga prata! Vad är det värsta som kan hända?
 

Storstadsbesök

Det finns många härliga storstäder att besöka. Denna helg spenderade jag i vår huvudstad, Stockholm, vilket blir mer och mer en av mina favoritstäder. Igår sågs musikalen Jesus Christ Superstar, tyvärr uppfylldes inte mina förväntningar men andra akten gjorde ändå att den får ett godkänt betyg av mig. Den största besvikelsen var Ola Salo, för hans röst höll inte måttet - det lät som att han hade sjungit slut på rösten...
Idag har vi bara strosat runt på söder och insupit storstadslivets puls. Utsiktsplatsen från Per Anders Fogelströms Terass är helt underbar, speciellt när Stockholmsvädret visar sig från sin bästa sida. Nästa gång får det bli en tur till Gröna Lund. Årets nya åkattraktion är den snurrande hänggungan som min dotter vill åka men det får nog bli utan mig...
Snart börjar även denna helg lida mot sitt slut men det känns faktiskt helt okej. En helg som denna är mitt sätt att fylla på med ny energi!
Vilka städer är era favoriter?
/Marie

Gå-bort-bukett

Jag älskar blommor, både att ge och att få. Men ibland behöver en gå-bort-blomma inte alltid vara en blomma. Idag ska jag träffa en god vän och vara lite kulturell. Vi ska nämligen gå och se musikalen Jesus Christ Superstar med Ola Salo som frontfigur.
Sedan har vi redan bestämt att kvällen ska avslutas med räkfrossa. Och vad passar bättre då än med goda ostar från Norins och en flaska vitt?!!
Trevlig lördag!
/Marie
 
 
 
 
 

Reflektion - Förändring!

Ny energi

Njuter just nu av livet!
En veckas semester i ett soligt Malaga har varit perfekt för att varva ner och ladda ny energi.
Rekommenderas varmt!
/Anna

Blandat väder

Nog för att jag är en riktig soldyrkare men det är faktiskt ganska så skönt när regnet kommer. Nu förespråkar jag inte hela dagar med regn, utan regnskurar som sedan följs utav uppsprickande sol. På något sätt värdesätter jag ändå Sveriges klimat. Värme och sol blandat med regn gör landskapet grönt och fint. Jag njuter av att se hur den bruna gräsmattan förändras, hur träden blommar ut och om en månad är det förhoppningsvis dags för de svenska jordgubbarna.
Fram till dess får de italienska jordgubbarna duga!
/Marie
 
Kategori: Allmänt Taggar: grönskande landskap, jordgubbar, sol och regn;

Vardagsmotion

Idag skulle det enligt meteorologerna bli en regnig dag men det är väldigt skönt när en sådan prognos inte alltid stämmer in. Fram till tidig eftermiddag var det nästan som en tropisk sommardag. Efter nattens åskväder visade sig vädret ändå från sin bästa sida. Första fikan intogs i solstolarna och sedan togs dom stora färgpennorna fram för att rita på asfalten.
Det var nästan att man blev som barn på nytt. Det var mest jag och min dotter på 12 år som hoppade. Kanske för att de andra små barnen aldrig hade sett en hopphage tidigare och dels för att tjejerna bara var 1,5 och 3,5 år:) Men kul hade vi i alla fall. Det är väl sådana aktiviteter som kallas för vardagsmotion, eller?!!
Vad har er vardagsmotion bestått utav idag?
/Marie
Kategori: Allmänt Taggar: Vardagsmotion, färgpennor, hopphage;

Utsikt på hög nivå

I ärlighetens namn lite läskigt med linbanan. Jag hade dock peppat en höjdrädd att det inte alls var någon fara, så det var bara att bita ihop. Fin utsikt var det i alla fall!
/Anna

Badväder!

 
Idag tog sig hela familjen i havet. Trots att vi är minst två badkrukor. 25-30 grader i luften gjorde att det var minst sagt uppfriskande och svalkande att ta ett dopp i havet. Tippar på en havstemperatur på 18-19 grader. Soliga hälsningar från Malaga.

Semesterträning

Dagens träningspass: Klättra uppför berg i gassande sol.
Känner mig kokt och grillad!
/Anna

Strandpromenad

Idag tog vi en tripp till Marbella och den berömda Puerto Banos. Det var fint, men jag hade nog förväntat mig ännu finare. Det var mysigt att strosa runt bland restauranger, butiker och båtar utmed strandpromenaden.
Vad har ni gjort en fin vårdag som denna?
/Anna

Drömboken - bild 1

Förra veckan skrev jag ett inlägg om att tydliggöra sina mål i en drömbok. Har ni köpt boken än och vad har ni i så fall klistrat in för bilder?
Själv stimuleras jag av att upptäcka nya platser. För ett tag sedan var jag på ett födelsedagskalas och blev grymt inspirerad över en väns resa till St Vincent, Grenadinerna och Dominica. Det var enligt honom en fantastisk upplevelse, om man nu gillar natur och hikeäventyr.
Så mina första bilder i min drömbok är mitt resemål; Karibien!
Resan går att göra på flera olika sätt. Dels kan man flyga ner till en av öarna och sedan båtluffa själv men min resa i Karibiens övärld lutar åt en lyxkryssning. Har tittat på flera alternativ av rederier och har ännu inte bestämt mig vilken utav dom som blir bäst. Däremot kommer resan ske någon gång i början av 2014.
Så har ni läsare några heta tips om vilka öar eller rederier som ni kan rekommendera tas de tacksamt emot!
Tillbaka till drömboken, för mina första bilder över mitt resemål innebär flera saker. Dels behöver jag spara pengar och semesterdagar, sedan är en av de största drivkrafterna att komma i form. Det är lite svårt att gömma sig i vassen uppe på soldäck:)
Men framför allt så är mitt resemål en stor energigivare och när vintern är som kallast och mörkast behöver jag en stor D-vitamininjicering - det tror jag Karibiens sol kommer ge mig!
/Marie
 

Att mötas

 
Kategori: Allmänt Taggar: kärleksschema

Tacksamhet

Ibland blir jag nästan lite religiös. Att få vakna med solens strålar som letar sin in genom persiennerna, höra fåglarna kvittra sin morgonsång, att se blommornas alla härliga färger i rabatten och bara höra tystnaden utanför fönstret. Idag blir en fin dag! Idag känner jag mig tacksam över att få stiga upp och veta att jag har ett jobb att gå till, träffa mina underbara kollegor och få skratta tillsammans. Vad känner ni för tacksamhet?
Nu tror jag inte på någon Gud utan livet blir vad jag själv gör det till. Vi är själva ansvariga för våra handlingar. Det är min filosofi men alla har vi rätten att tro på något större.
Tänkte avsluta med några textrader som sammanfattar min måndagsmorgon:
Tänk att få vakna tidigt en morgon
Utan att sakna natten som var
Jag älskar livet som jag har skapat
Tack mor och far för livet ni gav
/Marie

Underbart!

Nu är vi på plats i huset i Malaga. 8 vuxna och 3 barn i ett hus. Idag har vi hängt på stranden och sett oss omkring. Nu hänger vi i trädgården i poolen.

Kategori:

Knytis

I torsdags hade jag avskedsmiddag här hemma med mina kollegor. Det är lite trevligt att köra knytis. I det här fallet hade jag styrt upp det lite, så vi skulle få lite blandat på bordet. Ungefär så här var uppdelningen, men sen fick man välja lite fritt ändå. Det blev i alla fall väldigt lyckat. En kollega som kommer från Bosnien tog med lite bosnisk inspriation och en tjej från Tyskland tog med lite Schnitzel.
 
Någon  bosnisk influens till buffén  
Bröd (typ grekiskt lantbröd)  
Smör + vanlig ost  
Exotiska frukter  
Dessertostar (typ brie, vitlöksost)  
Prosciutto e melone  http://www.ica.se/Recept/prosciutto-e-melone-711783/
Kex till dessertostar  
Nåt med fisk  http://www.zeta.nu/recept/buffe/italiensk-buffe/lax-alla-carpaccio
Kycklingpaj  
Pastasallad  
Paj (skaldjur el västerbotten)  
Potatissallad http://www.ica.se/recept/farskpotatissallad-med-rucola-124419/
Kött/kyckling, sallad, såser, dessert  
Tomat, mozzarella och  basilikasallad http://www.tasteline.com/recept/Tomat_och_mozzarellasallad_2

Misstag som lektioner

Har ni nån gång gjort ett misstag eller stött på motgångar?
Det har i alla fall jag gjort och här tänkte jag bjuda på ett av mina misstag.
För några år sedan skulle jag och en vän resa till Kroatien, en resa vi verkligen såg fram emot då jag inte hade varit utanför Sveriges gränser på ett bra tag. Vi kom i god tid till Arlanda flygplats och strosade omkring i lugnan ro. Till slut öpppnades incheckningen och vi hamnade längst bak i den långa kön. Vi var bland dom sista som skulle checka in och när jag visade pass och biljetter sa kvinnan vid disken att mitt pass hade gått ut. -Nej, svarade jag lugnt, det går ut nästa år. Men kvinnan var bestämd och sa att det hade gått ut för ett år sedan...
För en stund stod jag som förstenad men min nästa fråga var hur vi nu löser detta "lilla" problem? Det fanns ett sätt, jag kunde ta mig till tullen och lösa ett tillfälligt pass. Men tiden var verkligen knapp och det var en bit bort till tullkontoret. Jag sprang ut mot bussarna, insåg att det skulle ta för lång tid och hoppade istället in i en av taxibilarna. Väl framme frågade taxichauffören hur länge han skulle vänta. Mitt enda svar var -Tills jag kommer tillbaka!
Jag sprang uppför trapporna och in i rummet som var full av människor. Insåg ganska snabbt att den här kön inte var aktuell att stå i. Minuterna tickade och tillslut fann jag en tom lucka som jag rusade fram till. Fotot på mitt tillfälliga pass lyste av stress och svettpärlor och dyrt blev det också. Med mitt nya pass i handen sprang jag nedför trapporna och ut till taxichauffören som stod där så snällt och väntade. Nu hade vi inte många minuter att spela på, med gasen i botten kom vi slutligen fram till terminalen igen. Jag sprang in och där stod mitt resesällskap, om än något svettigare än mig, och hade varit tvungen att checka in, redo att flyga iväg utan mig. Kvinnan i disken såg nästan lite förvånad ut, på 40 minuter hade jag lyckats ta mig fram och tillbaka med ett dagsfärskt pass viftandes i handen. Incheckningen lyckades den här gången och nu sprang vi vidare mot gaten som var på väg att stänga.
Med några minuter tillgodo slog vi oss ned med en kall öl för att lugna nerverna och släcka törsten. Ett nervöst skratt bröt sig ut och anspänningen som jag hade skapat var på väg att lösas upp. Nu var vi äntligen på väg!
Vad är nu kontentan av detta misstag?
 
Det finns inga misstag - bara lektioner. Allt löser sig, på ett eller annat sätt, men bara om vi tar herraväldet över våra tankar. För mig fanns inget annat alternativ än att lösa problemet. Det blev en oförglömlig resa på många sätt och jag lärde mig att titta en extra gång i passet.
 
Vilka lektioner har ni lärt er av?
 
/Marie

Jädrans tårar

Igår var sista dagen på mitt jobb. Jag har arbetat med världens härligaste gäng, men kände att jag nog inte var på rätt plats riktigt. Trots att jag själv valt att söka mig ett annat jobb, så blev det vemodigt och sorgligt att ta farväl av alla. Jag kommer verkligen sakna hela gänget.
Varför har jag så lätt att ta till lipen??

Det kändes skönt att höra från både chefer och kollegor att jag är välkommen tillbaka om jag skulle ångra mig. När jag packat ihop mina saker, röjt undan det värsta och bölat i ett par timmar, så var det dags att för sista gången logga ut och checka ut från arbetsplatsen. Som sagt var; konstig känsla. Jag kommer verkligen sakna er Siemensgänget!

Nu laddar jag om för att ta mig an en ny utmaning. Det ser jag fram emot!

Kram Anna
 
Bild

Kolmårdens Djurpark

1 maj var vi på Kolmårdens Djurpark. Det är några år sedan jag var där, så det var kul att se. Eftersom det var säsongspremiär så var vi inte ensamma...
Vi hade en mysig dag i det fina vädret. Delfinshow, linbana, bergochdalbana för vissa, en mängd djur att fascineras av och en fika i solen. Gött! Vi kan varmt rekommendera ett besök på Kolmårdens Djurpark. Behöver ni tips på fler aktiviteter att göra i närområdet är det bara att fråga!
 
 
 
 
Vill du passa på att få en avkopplande hotellvistelse i samband med djurparksbesöket kan du ta in på Vildmarkshotellet. Se tidigare inlägg: http://wila.nu/2013/march/avkoppling.html
Man kan åka hit med www.swebus.se
Rösta på mitt bidrag!

Hur tänker du?

Ibland är det svårt att se livet från den ljusa sidan men här bjuder jag på ett "Äkta positivt tänkande":
När jag vaknade i morse kände jag mig på dåligt humör. Men det var jag bara glad för. Det visade ju att jag hade känslor.
Sedan tog jag barnsalva istället för tandkräm på tandborsten. Då förstod jag att även den bäste kan göra fel. Jag kände mig djupt tacksam för den insikten. När jag öppnade kylskåpet föll ett mjölkpaket ut, gick sönder och stänkte ned mina byxor. Jag intalade mig att det var bra för ovanlädret. Byxorna hade jag ändå tänkt byta.
Under tiden kokade frukostkaffet över. Det fick mig att komma ihåg att kaffe på tom mage är hälsovådligt. Just som jag slog igen ytterdörren märkte jag att att jag hade glömt nycklarna.
- Den stunden den sorgen, nynnade jag och tänkte positivt på att jag inte behövde bryta mig in förrän efter arbetet.
Att de nya byxorna fastnade i cykelkedjan och att jag körde rakt in i grannens häck spelade ingen roll.
- Tur att det inte var ännu dyrare byxor, mumlade jag glatt. Och att det inte var grannens häck, tillade jag muntert och vitsigt.
På jobbet tog jag in kaffekoppen till skrivbordet och råkade spilla ut det mesta på manuset till kvartalsrapporten.
- Det kunde ha varit värre, det kunde ha varit årsrapporten, ropade jag ut i korridoren. Tur att det vara var ett fjortondagarsjobb som blev förstört! Och förresten hade jag ändå tänkt arbeta om den.
Till lunch tog jag en råkosttallrik och bet av en tand på en liten sten. Just den tanden hade alltid varit lite sned så jag bad tandläkaren att dra ut rasket.
- Lika bra att bli av med den fula tanden, tänkte jag och kände mig uppåt.
På hemvägen skulle jag ta ut pengar, men mitt kort försvann in i bankomaten och kom inte ut igen - fast jag genast på minuten bankade.
- Nåja, de pengarna hade jag ändå bara gjort av med, filosoferade jag lugnt och tvingade mig till en stunds känslo- och tankestillande mental avslappning.
Låssmeden ville inte ha mer än 450 kronor. Och explosionen när jag sedan knäppte på TV:n blev inte särskilt kraftig. Nu kunde jag äntligen skaffa mig den där platt-tv som jag drömt om. Och omptapetseringen har ju länge varit på tapeten. Så bra att jag fick en anledning att sätta igång!
 
- Det är fint att tänka positivt, tänkte jag positivt och kastade mig på sängen så att benen - sängens alltså - vek sig. Annars vet man inte vad som kunde ha gått snett idag!
 

Valborgsmässoafton

Igår var vi ett gäng som firade Valborg tillsammans här i Östra Husby. Det blev faktiskt ingen glögg, men lite vitt vin och rosé.  Efter grillningen gick vi bort till festplatsen där vi kollade på brasan, lyssnade till ett roligt tal av Gunilla Dahlgren och hörde skönsång från Spontankören. Måste ge Maria Olofsson en stor eloge som fixade detta.
 
 Marie och Gunilla Dahlgren
Spontankören under ledning av Maria Olofsson

En av Gunilla Dahlgrens härliga bilder. Den här kommer från en servett som man kan köpa med några av hennes motiv.
Kategori: Allmänt Taggar: Gunilla Dahlgren, valborgsmässoafton;