Tramsa mer på jobbet

Läste en intressant artikel på Aftonbladet som ni kan läsa nedan:
”Tramsa mer!”

"Det är kreativitetsforskaren Samuel Wests recept för en produktiv arbetsplats med ­glada medarbetare. För att våga släppa loss dina idiotiska, galna, underbara idéer måste det finnas en stämning där du vågar tramsa dig. För att bli mer kreativ på jobbet behövs en mer lekfull inställning till det man gör, menar Samuel West, kreativitetsforskare vid Lunds universitet.

 All forskning är entydig. Har du större arbetsglädje är du mer produktiv och effektiv, har nöjdare kunder och bättre medarbetare. Många säger att man måste dra en linje mellan jobb och lek - skitsnack säger jag.

Nya idéer riskerar få kritik
En kreativ person kan öppna upp för nya tankebanor och nya sätt att relatera till andra på jobbet.

När du presenterar en ny idé riskerar du att få kritik. Att någon tycker att det är dumt tänkt. För att våga släppa loss dina idéer måste det finnas en stämning där du vågar tramsa dig.

Och det är inte bara kostymnissar som kan behöva öppna upp för lekfullheten.
Samuel West menar att exceptionellt kreativa arbetslag är de som prioriterar att ha roligt och göra saker som inte är resultatinriktade.
Läs hela artikeln på Aftonbladet.

Så här vill vi ju inte att det ska bli:

 
Kategori: Allmänt Taggar: kreativitet

Må Bra Dagen söndag 17 november

Till er tjejer som läser bloggen; vad säger ni om en må-bra-dag?

Söndagen den 17 november
är det en sådan fylld med träning, relax/spa, matinspiration samt en föreläsning om minskad stress och ökad livskvalitet med Gunnel Ryner.
Gunnel har ju jag bloggat om tidigare. Hon inspirerar, ger energi och en positiv känsla. Hon tar klockrena exempel ur vardagen som hon med en liten knorr och glimten i ögat får en att skratta. Jag kom på mig själv flera gånger att le åt hur dråpligt saker och ting kan vara i livet...=)

Upplägg:
* TRX-styrketräning ute
* Relax i spaavdelningen
* Matinspiration med jultema
* Föreläsning ”Konsten att leva, inte bara kämpa!”
* Hälsolunch
* Föreläsning ”En givande kvart”
* Pilatesträning


Må Bra Dagen 17 november hålls på vackra Husby Säteri ca 1,5 mil utanför Söderköping här i Östergötland.
Anmälan är senast 4 november. Vill du läsa mer titta här. Pris 890 kr
Foto från http://inspirationshalsan.com/ma-bra-dagen/#

Framgång kostar och du får betala med svett

Idag fick jag prioritera att köra ett spinningpass här hemma innan frukost. Dagen är fullspäckad och det var den tid jag kunde få loss för lite motion. När jag satt där på spinningcykeln och svettades och fick den gamla Fame-låten i lurarna kom jag att tänka på neanstående klipp. Kommer ni ihåg? 
Fame Costs and you gonna pay with sweat!
Jag kommer ihåg hur jag satt och tittade på Fame ihop med mamma när jag var liten. 
Idag var det jag som fick betala med svett. Jag tycker inte att spinning är särskilt kul, men det är smidigt att sätta sig en stund på cykeln när man får loss lite tid. Dessutom är det oerhört skönt när man är klar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lill Lindfors kväll i Så Mycket Bättre - vad hände med En man i byrån?

Igår satt vi bänkade för att se premiären av Så mycket bättre. När det visade sig att det var Lill Lindfors dag, så satt vi laddade för att hennes gamla dänga En man i byrån skulle komma med, men icke!  
Måste säga att det här var avsnittets höjdare. Härligt gung och gav en riktig partyfeeling =)
Ken Ring - Rus
Eftersom hitten En man i byrån inte kom med så delar med oss av den gamla dängan här. Tänk dig att ha en man i byrån i en liten ask bland andra grejer!

Ibland skulle det vara bra att ha en ask i byrålådan där man skulle kunna ha mannen, likväl som han skulle kunna stoppa ner mig där i (det kanske är det mest troliga när jag tappar humöret =)). Kanske kan man stoppa ner barnen, någon annan släkting eller bekant nångång också? =D
Näe, skämt å sido, men vi tycker att texten är rätt kul. Lyssna!
Känner du dej ensam syster, lite kelsjuk eller dyster har du alltid asken att ta till. Sen har du kul tills det blir tråkigt blir det obekvämt och bråkigt stoppar du bara ner din ask i lådan när du vill.

Det skulle vara bra om man hade en ask i byrålådan med nåt kul i, som man kunde ta fram när man känner sig lite dyster! Vad skulle du ha i din ask?
Från gårkvällens säsongspremiär gillade vi även Agnes tolkning av En sån karl.
Vilken tolkning tyckte ni var bäst igår?

Vintertid, men känns som vår ute

Perfekt att få en timme extra idag. Jag och en kompis tog oss en långpromenad i det fina vädret. Vi gav oss iväg klockan åtta. (Vilket mentalt var 9, så det kändes inte särskilt tidigt).
Här på Vikbolandet lyser solen och det är varmt ute. Man får nästan lite vårkänslor om man blundar och bortser från alla gula, röda och bruna löv.
Efter en timme med blandat löpning och promenad, så passade jag på att köpa med färska frallor hem till söndagsfrukosten. Klockan är bara nio och jag har hunnit motionera, få frisk luft, haft trevligt sällskap och fixat god frulle.
Ha en skön söndag!
Anna 

Norrköping

Hade tänkt mig något slags Norrköpingsinlägg. När jag gick genom industrilandskapet igår eftermiddag så var det riktigt fint här i vår innerstad. Efter ett möte i en av de gamla industribyggnaderna, som numera är fräscha kontorslokaler promenerade jag till Knäppingsborg. Det är också en pärla i staden. Tänk vad fint man bor!

När jag strosade där så kom jag att tänka på Ulf Lundells låt Jag går på promenaden, som handlar om Norrköping. Den lyssnade vi ofta till under gymnasietiden, tror jag det var, på förfesterna. Bra drag i låten och vi Norrköpingsbor kan känna igen oss i de platser han sjunger om.
Min farfar var fotograf, men gick tyvärr ur tiden för 18 år sedan. Jag ska ta och rota fram lite gamla Norrköpingsbilder och lägga upp här någon dag.
 
 
 
  
Kategori: Allmänt Taggar: Industrilandskapet, Norrköping;

På höstpromenad

I fredags tog jag med kameran ut på en promenad i det fina höstvädret.

Så här har vi det vi som bor på landet. Gick förbi min gamla dagmamma och vid hennes grindstolpar satt den här skylten. Hon bjuder på äpplen. Vad gullig hon är. Tänk vad mycket hyss jag hittat på hemma hos henne när jag var liten...=) Väcker roliga minnen!
Det blev kallt - mössa och vantar åkte på!
Kategori: Allmänt Taggar: höstpromenad, höstväder;

Laddar för lite hemma-SPA i helgen

Hösten är här och det känns som att både kropp och själ kan behöva lite boost. Planerar för lite hemma-SPA i helgen. Med enkla medel och inga större inköp kan man få lite guldkant i vardagen. Här kommer några tips:

Tips 1 - Torra armbågar
Under hösten och vintern tar min hy stryk. Exempelvis blir armbågarna torra och fnasiga. Här kommer ett riktigt husmorstips som faktiskt funkar! Billigt och bra!
Allt du behöver är en citron.
Dela citronen på mitten och placera vardera armbåge i var sin citronhalva. Sitt så i 5 minuter och vips har den torra, gråaktiga huden på armbågarna förvandlats och blivit mjuk. Själv kände jag stor skillnad på bara någon dag.

Tips 2 - Torra fötter

Jag har fotfobi och tycker att det är äckligt med fötter. Men nu har man ju två som man trots allt behöver i livet, så det är ju bara att göra det bästa av det. Själva husmorstipset är att ha i grumme såpa i vattnet. Då blir fötterna babymjuka. Efter att ha mjukat upp dem i såpavattnet och filat så smörjde jag in dem. Redan efter en gång så kändes de mycket bättre.
Tycker man inte att det hjälper kan man ge sig på steg 2 i husmorskuren mot torra fötter. Efter fotbad så gnor man in fötterna i olivolja, trär på 2-liters plastpåsar på varje fot och utanpå det en strumpa. Sen går man och lägger sig så. Om man orkar härda ut hela natten, så kommer fötterna vara mjuka på morgonen. Det kan även funka om man bara "står ut" några timmar. Har du inget fotbad - ta en skurhink.
 
Tips 3 - Nagelvård
Olja är dina torra naglars bästa vän! Har du ingen nagelolja hemma, prova istället att doppa fingrarna i en skål med varm olivolja.

Inga mer gula naglar: Koka upp vatten och salt och låt svalna ett par minuter. Stoppa ner fingrarna i vattenbadet och låt ligga i 20 minuter. Upprepa så ofta som möjligt. På lite sikt vitnar dina naglar.

Tips 4 - Babylen hud
Babyoljan är inte bara till för bäbisar, den gör under på din hud också! Smörj in kroppen efter duschen och du en mjuk och superlen hud är ett faktum.
Jag har under några månaders tid använt ekologisk kallpressad kokosolja. Framför allt under sommaren när man hade lite solbränna tyckte jag att den var bra. En burk på Ica köpte jag för 50 kr. Billigt och bra!
 
 
Tips 5 - ta ett bad med lugnande lavendel
Ta ett varmbad om du har möjlighet. Jag gick till Freshbutiken i Norrköping och köpte badpulver med lavendel som ska lugna och motivera. Den sprider en härlig doft dessutom. Känns som att vara på ett riktigt SPA. Jag köpte även en pimpsten för att ta hand om torra fötter med lavendeldoft. Freshbutiken är en liten charmig butik. Kan rekommenderas!
Tips 6 - torrborsta för att få bort celluliter
Alla har fettceller under huden oavsett om du är ung, gammal, fyllig eller slank. Celluliter uppstår när fettcellerna inkapslas i kollagenfibrer och elastin med resultatet av att blodcirkulationen blir långsammare och nervändarna klämda.Vill du bli kvitt problemet är det nödvändigt att stärka och fukta cellerna och bindvävnaden i kroppen. Följande hjälper:
• Torrborsta huden varje dag.
• Ät en sundare kost och drick rikligt med vatten.
• Motionera regelbundet för att stimulera blodcirkulationen.

Om du borstar huden med en torr, naturlig borste ökar du blod- och lymfcirkulationen, tar bort döda hudceller och stimulerar tillväxten av nya celler. När du torrborstar huden, når näringsämnen och luft fram till hudens översta lager. Huden stramas upp.
GÖR SÅ HÄR: Borsta huden på kroppen det första du gör när du stiger upp på morgonen eller strax innan du ska duscha. Det tar bara 2-3 minuter. Var särskilt uppmärksam på de områden där du har en tendens att utveckla apelsinhud, t.ex. låren.

Har man ingen borste med naturliga hår, så ska man tydligen även kunna ta en skrubbhandske (kostar 10-20 kr) och sedan gnugga kaffesump blandat med olivolja. Detta har jag inte testat själv, men ska tydligen hjälpa att strama upp huden. Det kostar ju inget, så kan vara värt ett test?!
Dyra krämer verkar inte ge lovade resultat...
Bild från freshbutiken där man bland annat kan köpa naturliga borstar för torrborstning.

LCHF-frallor

Nu har jag gjort det igen. Inbillat mig att jag kan baka gott och nyttigt bröd. Fick ett infall att testa baka LCHF-bröd. Jag har tidigare bakat kladdkaka (ingen hit) och knäckebröd (helt okej). Igår föll jag för att prova ett recept frallor, som hade fått  flera bra omdömen. Ett antal ingredienser som inte fanns i mitt skafferi införskaffades och bakningen drog igång. Det gick relativt fort att baka. Jag smaskade i mig en direkt när den var nygräddad med lite ost på. Jag tyckte den smakade gott. En stund senare högg jag in på ytterligare en, men då tyckte jag att varken konsistens eller smak var någon 10-poängare...😜
Nja, LCHF-bakverk kan jag faktiskt vara utan. När jag blir sugen på bakverk, så får jag nog unna mig "riktigt" bröd eller helt enkelt avstå.
För er som vill testa brödet, så här är receptet 
LCHF frallor
4-6 bullar
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
1-2 tsk bakpulver (en del tycker det blir besk smak med för mycket bakpulver)
1 tsk salt
2 ägg
2 dl rysk yoghurt eller creme fraiche eller liknande
3 msk vatten eller mjölk
3 msk smält smör eller kokosfett
svarta vallmofrön + uppvispat ägg
Lägg gärna till 1 msk chiafrön i degen! 

Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt och det smälta fettet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter
Receptet från 56kilo-bloggen. Där finns många recept och intressant läsning.
Jag inser att mina frallor sjönk ihop mer efter gräddning än bilderna på 56-kilo =).

Laddar för veckans höjdpunkt

Torsdagskvällar är min "heliga stund". Då är det innebandy med tjejerna. För mig är det här veckans höjdpunkt. Det är nästan att det slår fredagsmyset. Jag avstår gärna After Work om det infaller en torsdag, för innebandyn går i första hand.

För mig är det laganda, svett, bollspel, högt tempo, skitkul och helt klart den roligaste och bästa träningsformen.
Känslan av att vara klippt slut efter en väl genomförd match, med många bra passningar och mer eller mindre snygga mål. Den känslan är svårslagen.
Vad får er att riktigt tagga till?

Hårt arbete lönar sig i längden. Lathet lönar sig nu =)

Tänkvärd rubrik.
Att vara lat eller ta genvägar kanske känns bra just nu, men i längden ger det inte så bra resultat. Oavsett om det gäller på arbetet, med träningen eller i privatlivet så kan det vara värt att stanna upp och tänka till. Vad vill jag? Hur ska jag nå dit?
Att göra en quick fix eller ständigt falla för frestelsen att slöa är troligen ingen långsiktig eller hållbar lösning. Det funkar för stunden.

 
Självklart kan man få ha stunder då man är lat eller tar en liten genväg, men i inte i det långa loppet. Att ta en stund på sofflocket någon gång då och då kan säkert bara vara sunt i dagens stressade samhälle, men vill man nå sina mål eller drömmar, så kan man inte ligga där för jämnan =)
Nedan ett härligt och klassiskt citat från Stenmark gällande att hårt slit leder till framgång. Kanske följer även turen med...

vi väljer att plocka fram det positiva - Snyggt Hysén!

Under gårdagens match mellan Sverige och Tyskland, svängde det mellan hopp och förtvivlan i vår TV-soffa. Det finns en hel del utvecklingsmöjligheter, som man så fint brukar uttrycka det.
Jag väljer att plocka fram Hyséns snygga mål och överlåter gnällandet åt någon annan. Tjusigt mål!
Kategori: Allmänt Taggar: Friends Arena, Snyggt mål, Snyggt mål av Hysén, Sverige - Tyskland, VM-kval fotboll;

Livet blir inte bättre än vad man gör det!

Älskar Rakhsha Razanis illustrationer.
Vad ska du göra idag för att livet ska kännas härligt?

Kategori: Allmänt Taggar: Rakhsha Razanis, livet blir inte bättre än man gör det;

Nu testar vi något nytt

Igår kväll var det hudvårdsstund hos en av våra vänner. Vi var 8-9 tjejer som hade en kväll tillsammans med hudvårdstema. Marie och jag fick testa på produkter från Forever Living. Vi provade rengöring, ansiktstvätt, peeling (dock inte jag med min känsliga hy), ansiktsmask, serum, dagkräm mm. 
Jag är egentligen inte så pigg på såna här "partyn" men tyckte att det var trevligt att umgås och ville ändå lyssna. När det gäller hudvård har jag redan hittat min favorit, så det stod inte på önskelistan.
Det jag föll för däremot var att testa en Aloe Vera "hutt". Den ska dels vara bra för magen, men även att man håller sig frisk, får bättre hår, hud & naglar. Dessutom ska den råda bot på "krokdilhuden" som man kan få på vintern på benen. 
Det var två personer som testat och som märkte stor skillnad. Jag bestämde mig för att det är värt ett test!
Av en annan kompis som var där fick vi tips om bra produkt i serien för finnig hy, som funkar bra på ungdomar. Det var någon annan i gruppen som köpte den. Jag slog även till på ett läppsyl - Aloe Lips - som enligt övriga ska vara kanon.Det kan vara kul att testa! 
Jaha, skål då!
Av olika typer av partys som jag varit under åren, tycker jag att det här är den trevligaste formen. Man umgås och får lite vardagslyx. Att gå på partyn för att köpa plastburkar, keramik, barnkläder, sexleksaker är inte riktigt min grej. Man kunde även boka in en fotvårdskväll eller sminkkväll. En fotvårdskväll med ett gäng vänner skulle kunna vara nåt. Tjejen som berättade och visade produkterna heter Petra Karlstrand.
Återkommer med en rapport om produkterna gjorde susen!
//Anna & Marie

Där fick jag så jag teg

Förra veckan gick jag på ett Afro Dans pass. Det här med att vara träd, regnbåge och krigare är nog inte riktigt min grej. Dels känner jag mig flummig, dels tycker jag inte att musiken är något som ger mig extra energi och dessutom blir jag inte så där riktigt trött som jag vill bli.

De som kom ut från passet före Afron förra veckan var verkligen genomsvetta och sa "shit vad jag är slut" med ett leende.
Så denna vecka valde jag att testa Intervall Flex. Efter 15 minuter var jag klippt slut. Det säger kanske en del om min form, men det här passet var verkligen tufft och jag fick verkligen så jag teg när det gäller "jag vill bli riktigt trött". Jag var slutkörd när 1 timme gått, men också väldigt nöjd. Jag vet inte om det syns hur svettig jag var, men jag var verkligen genomsvett. I pannan kan man nog ana att svetten lackar =)
Känner du för ett intensivt pass, så kan jag rekommendera detta. Passar både män och kvinnor. "Under första hälften av passet utmanar du din kondition och styrka i ett tufft intervallupplägg. Under andra hälften tränar du din rörlighet."
 
Ska bli intressant att se om jag tar mig ur sängen i morgon bitti =)
Kategori: KOM I FORM Taggar: Friskis & Svettis, Härligt slutkörd efter träning, Intervall Flex, Svetten lackar;

Fixarsöndag & kvalitetstid

Efter gårdagens festligheter där vi firade makens 40-årsdag, tog vi oss en välbehövlig sovmorgon. Vi hade bestämt att det stod garageröjning på schemat. Det börjar bli dags att ställa in bilarna i garaget för att slippa skrapa bilrutor på morgonen. Garaget var fullt med skräp, trädgårdsmaskiner, verktyg, cyklar, pant mm. Det blev tre vändor till returpunkten. Det är inte precis min favoritsysselsättning, men oerhört skönt när det är klart!!
Efter att ha städat i dammet gav jag mig ut i friska luften med sonen. Han cyklade och jag försökte jogga efter så gott jag kunde. Jag tycker att det är en mysigt att jag och vår stora tonåring kommer ut tillsammans! Det är kvalitetstid😄! 
Idag bjöd Östergötland på riktigt fint höstväder! Jag fick ta av mig två lager och sprang till slut i linne. 
Shopping för en god saks skull - Rosa Bandet & Fair Trade

Under en tur på stan i veckan blev det dels ett Rosa Bandet till väskan och när en present skulle inhandlas så kändes det lite extra bra att en del av det var Fair Trade! Gott är det också!
Det finns många olika sätt att stödja Rosa Bandet. Här kan du se vilka produkter och butiker du kan handla för att stödja.
Chokladen från; http://fairtradeshop.se/
Kategori: Allmänt Taggar: Rosa Bandet, fair trade, fair trade shop, shopping med en god gärning, shopping med en god körning;

Häpp, så har man nybakat!

Fick det här receptet för många år sedan. Vill du imponera på dina gäster med nybakat, men känner att du varken är en fena i köket eller har gott om tid? Här är mitt tips;
Småfranska, 12-14 st
4 dl vatten 
1 pkt jäst
3 msk olja
1 tsk salt
1 msk socker
ca 1 liter vetemjöl
Gör så här:
1. Blanda vatten, jäst, socker, salt och olja
2. Tillsätt vetemjöl tills degen blir smidig. (ca 1 liter)
3. Dela degen i bitar, rulla till bollar och lägg på plåt. Låt jäsa i 40 minuter under duk.
4. Grädda i 8-10 minuter i 225 grader
Tips; jag brukar ha torrjäst hemma, då kan man baka det här när lusten faller på. Jag valde att pensla med ett vispat ägg och dekorera med vallmofrön innan gräddning, men det behövs inte. Vill man ha lite mera smak, så finns det något som heter brödkryddor i vanliga butiker.
Jag tycker att det är gott med hembakat, men har sällan varken tid eller lust med att det ska ta flera timmar. Det här brödet jäser bara en gång och det gör att från att jag börjar baka tills att jag tar ut de nygräddade frallorna tar bara 1 timme!
/Anna

Ikväll blir det bridgeblandning

Idag fyller maken 40 år. Helt galet vad åren går! Det är snart 20 år sedan vi träffades. Då tyckte man att 40-åringar verkligen var gubbar. Nu tycker man att 20-åringar är "pojkvasker" =). Ja, vad ger man till en man som har det mesta och som inte önskar sig något. När han dessutom driver en butik där man säljer bland annat kläder, så är inte det så jättekul att gå och köpa. Det fick bli ett kit med lite olika saker; Bridgeblandning (det gubbigaste jag kom på), en bok, en vetenskapstidning och lite andra småsaker. Ikväll ska barnen och jag stå för matlagningen och födelsedagsbarnet har fått önska menyn.
Jag har dock lyxat till det rejält dels med tanke på att han fyller 40, dels för att vi behöver lite avkoppling och dels för att vi firar 20 år tillsammans i december. Maken och jag kommer åka en vecka till Gran Canaria och bo på ett Blue Couple hotell - helt barnfritt. Det ska bli skönt!
Kategori: Allmänt, Restips; Taggar: Blue Couples, Fylla 40 år, IFA Beach, Resa utan barn;

Grimastävling

Satt och bläddrade igenom ett gammalt fotoalbum härom dagen. Min farfar var fotograf och mamma hade bett honom fota "lilla underverket" - mig😄.
Nu har tyvärr jag varit sån i hela mitt liv att jag inte blir bra på kort och därför helst inte är med på kort. När jag hittade de här i albumet kunde jag dock inte annat än le. Jag kan ju bara tänka mig hur många bilder farfar försökte ta där jag skulle se gullig ut...😄Många omtagningar blev det nog och jag verkade inte vara på mitt bästa humör...


Ber om ursäkt för bildkvalitén. Jag fotade bara av med mobilen...
Kategori: Allmänt Taggar: grimastävling, vill inte vara med på bild;