Tramsa mer på jobbet

Läste en intressant artikel på Aftonbladet som ni kan läsa nedan:
”Tramsa mer!”

"Det är kreativitetsforskaren Samuel Wests recept för en produktiv arbetsplats med ­glada medarbetare. För att våga släppa loss dina idiotiska, galna, underbara idéer måste det finnas en stämning där du vågar tramsa dig. För att bli mer kreativ på jobbet behövs en mer lekfull inställning till det man gör, menar Samuel West, kreativitetsforskare vid Lunds universitet.

 All forskning är entydig. Har du större arbetsglädje är du mer produktiv och effektiv, har nöjdare kunder och bättre medarbetare. Många säger att man måste dra en linje mellan jobb och lek - skitsnack säger jag.

Nya idéer riskerar få kritik
En kreativ person kan öppna upp för nya tankebanor och nya sätt att relatera till andra på jobbet.

När du presenterar en ny idé riskerar du att få kritik. Att någon tycker att det är dumt tänkt. För att våga släppa loss dina idéer måste det finnas en stämning där du vågar tramsa dig.

Och det är inte bara kostymnissar som kan behöva öppna upp för lekfullheten.
Samuel West menar att exceptionellt kreativa arbetslag är de som prioriterar att ha roligt och göra saker som inte är resultatinriktade.
Läs hela artikeln på Aftonbladet.

Så här vill vi ju inte att det ska bli:

 
Kategori: Allmänt Taggar: kreativitet
Rikard:

Nu börjar det likna något! att citat " prioriterar att ha roligt och göra saker som inte är resultatinriktade." Känns lite som min paradgren ;-)
Absolut viktigt att man kan få vara lite "galen" och bjuda på sig själv bla och att man får ha roligt på jobbet också! Gäller inte bara i jobbet utan även i föreningslivet osv....
Det är ju bland det bästa att "lura" någon till skratt, eller ett leende iaf :-)

Svar: Jag instämmer! Detta är nog en av mina paradgrenar också😄
Wila

Kommentera inlägget här: