Feel good bok

Köpte Rosengädda nästa för ett par veckor sedan. I helgen läste jag den. Det var en riktig feel good bok. Den handlar om några olika personer vars vägar korsas. Den är tänkvärd och gör att man tänker till lite på livet. Den handlar om;
* Bror, som är 13 år och en "udda fågel" utan kamrater. Uppväxt med två läkarföräldrar vars förhållande knakar i fogarna.
* Tessan som lever ett liv i mellanmjölkens land, har jobbat hela sitt liv i en korvkiosk, varit fixerad vid utseende och materiella ting, haft en pedant mamma som inte visat känslor och levt ett tråkigt liv med en karl som inte uppskattar henne. Hon får nog och slänger sig ut i det okända.
* Jane som är en medelålders kvinna som är väldigt speciell. Lever med många djur omkring sig, har ett öppet sinne och har växt upp med föräldrar som aldrig visat att de älskar henne.
* Svante som är änkling och lever ett ganska ensamt liv, men lägger all tid på att ta hand om sin 13-åriga dotter
Det finns några personer till i boken. Det sköna med boken är att dessa människor finner varandra, ger stöd åt varandra och att vissa av karaktärerna ger sig ut på okänd mark och där finner lyckan.
 Veckans fråga o Bokbloggsjerkan är: Vilken bok/vilka böcker längtar du mest av allt efter just nu?
Jag skulle nog säga att det inte är någon speciell, men att feel good böcker passar mig fint just nu.
Boken kan köpas på Adlibris och Bokus.
Bokbloggsjerkan hittar du här
Kategori: Boktips Taggar: Bokbloggsjerka, Emma Hamberg, Rosengädda Nästa;
Kommentera inlägget här: